Αρχική Απόψεις Aρθρα Ισαβέλλα Μπουρνιά: Το Πανεπιστήμιο τιμά τους Ομογενείς

Ισαβέλλα Μπουρνιά: Το Πανεπιστήμιο τιμά τους Ομογενείς

167

Αφορμή για το παρακάτω σχόλιο- αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο είχε αντιμετωπίσει την Ομογένεια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έδωσε στην Ισαβέλλα Μπουρνιά άρθρο του κ. Δημήτρη Μελαχροινούδη που είχαμε δημοσιεύσει λίγο καιρό μετά τις εκδηλώσεις για τα 20χρονα του Πανεπιστημίου. Όπως σημείωνε ο κ. Μελαχροινούδης δεν είχε παραστεί στις εκδηλώσεις για να έχει ιδία άποψη. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε και τη μικρή προβολή που έδωσαν τα τοπικά μέσα σε αυτές τις παράπλευρες εκδηλώσεις που επισημαίνει η κα Μπουρνιά.
“Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε εκδήλωση του για τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του το 1985 είχε βραβεύσει την Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης για την προσφορά της προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Χίο. Τότε είχαν βραβευθεί οι ευεργέτες τους οποίους το Πανεπιστήμιο δεν ξεχνάει αλλά αντίθετα και ευχαριστεί με κάθε ευκαιρία και τιμάει.
Γι αυτό εξ’ άλλου υπάρχουν άριστες σχέσεις του Πανεπιστημίου με τους καταγεγραμμένους ευεργέτες και πρωτεργάτες.
Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου προτάθηκε από εμένα να τιμηθούν η πρώτη άτυπη επιτροπή Στήριξης και Προώθησης της Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Χίο η οποία πρωτοστάτησε στην δημιουργία του.
Στο αρχείο που μου παραδόθηκε δεν είχαμε παρά μόνο τα ονόματά τους. Μετά από έρευνα βρήκα τα ονόματα τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους και μίλησα με τους ανθρώπους.
Ειλικρινά συγκινήθηκαν με την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου που υιοθέτησε αυτήν την πρόταση. Σχεδόν όλοι αφ’ εξόδων τους ήλθαν στην εκδήλωση. Ακόμη μου στέλνουν επιστολές δηλώνοντας την ικανοποίησή τους.
Αυτή η πρόταση είχε σαν στόχο από πλευράς μου την επανενεργοποίηση της παλίας επιτροπής και την σύνδεσή της με την νέα επιτροπή για την προώθηση θεμάτων του Πανεπιστημίου.
Την επιτροπή αποτελούσαν: ο Κωνσταντίνος Κρεατσάς, η Καίτη Κόκκοτα, ο Δημήτρης Ανδριάνας, ο Γιώργης Βαρκάρης, ο Παναγιώτης Βαρλάς, η Παρασκευή Γεμέλου, ο Νίκος Ζορμπάς, ο Γιώργος Θεοδωρούλης, ο Γιώργος Καλαμωτουσάκης, ο Γιώργος Κοκκινάκης, ο Ισίδωρος Μαυριδόγλου, η Ηρώ Μενή, ο Γιώργος Μισαηλίδης, ο Δημήτρης Μαγγανάς, ο Γιάννης Μπουμπάρης, ο Γιώργος Σαζακλής, ο Θεόδωρος Σαρικάκης, ο Γεώργιος Σπανολιός, ο Γεώργιος Σπανούδης, ο Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο Τάκης Τσεβδός, ο Στέργιος Φασουλάκης, ο Νίκος Φετοκάκης, ο Γιώργος Χατζηαργυρός, ο Νίκος Ψαρρός
Στην εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια μετά από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ναυτίλιας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών όπου πρότεινε παράλληλα με την εκδήλωση να γίνει έκθεση δημοσιευμάτων με τίτλο: “Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου Χθες” Από το αρχείο που μου παραδόθηκε έκανα μία επιλογή και έστησα την έκθεση η οποία μεταξύ άλλων συμπεριελάμβανε: Το ύπόμνημα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή προς τον Βενιζέλο στο οποίο μιλούσε για την ίδρυση Πανεπιστημίου με έδρα την Χίο, άρθρα και αλληλογραφία του Μιχάλη Βουρνού, του Δημήτρη Μαγγανά και του κ. Γιάννη Καράλη προς τις εφημερίδες τοπικές κ.λπ. , Την επιτροπή στήριξης των Χίων της Νέας Υόρκης η οποία αποτελούνταν από τους:
Γιώργη Λιβανό, Παντελή Σγουρό, Νίκο Μαρινάκη, Θωμά Βαλσαμόπουλο, Γιάννη Κοντολιό και Ηρακλή Καρνουπάκη καθώς και άρθρα στο περιοδικό της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης “Chios” και σελίδες όπου φαινόταν τα αποκόμματα προσφορών των Ομογενών.
Η ιδιότητά μου ως προέδρου της Ένωσης Ομογενών Χίου δεν μου επιτρέπει να παραγνωρίζω την προσφορά των Ομογενών τους οποίους αγαπάμε και των οποίων τις προσφορές αναγνωρίζουμε. Η έκθεση δημοσιευμάτων έτυχε θετικότατων σχολίων.


Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Ισαβέλλα Αδ. Μπουρνιά”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ποδηλατείν” στον Κάμπο!
Επόμενο άρθροΕκλογοαπολογιστική συνέλευση Θρακομακεδόνων