Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πρόγραμμα Οικολογικής Αυτοκίνησης:Τα παιδιά μελετούν και μας μαθαίνουν

Πρόγραμμα Οικολογικής Αυτοκίνησης:Τα παιδιά μελετούν και μας μαθαίνουν

6


Την πρώτη χρονιά ασχολήθηκαν με το θέμα της οδικής ασφάλειας οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος της “Οικολογικής Αυτοκίνησης”, φέτος εξετάζονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη χρήση των αυτοκινήτων.
Το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε στο Γυμνάσιο της Καλλιμασιάς το πρόγραμμα που υλοποιείται από μαθητική ομάδα της Γ΄ τάξης του εκεί Γυμνασίου και που αναλυτικά θα παρουσιαστεί στις 11 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς.
Ο υπεύθυνος του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Κώστας Βούκουνας, είχε την ευκαιρία να επισημάνει ότι οι προτάσεις που κάνουν τα παιδιά μπορούν και πρέπει να ληφθούν υπόψη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σχολίασε εξάλλου ότι σήμερα το δυναμικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εμπλουτιστεί με καθηγητές με νέες ειδικότητες, που μπορούν κάλλιστα να λειτουργήσουν συμβουλευτικά στα πλαίσια του σχεδιασμού έργων από τους Δήμους.
Μας επισήμανε για παράδειγμα ότι θα μπορούσαν να κατέθεταν τις προτάσεις τους για το έργο που αυτό το διάστημα υλοποιείται στο Δημοτική Κήπο Χίου, σε συμβουλευτικό πάντα επίπεδο.
Αρωγός στην προσπάθεια των παιδιών του Γυμνασίου Καλλιμασιάς είναι και ο Δήμος Ιωνίας που όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Αθηνά Θλιβίτου τέτοιες ενέργειες στηρίζει ο Δήμος. Τις ευχαριστίες της εξέφρασε η Διευθύντρια του γυμνασίου Ειρήνη Πουλερέ που μας κάλεσε στην παρουσίαση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Δημοσθένης Πρωάκης που καθοδήγησε τους μαθητές στους άξονες του προγράμματος της Οικολογικής Αυτοκίνησης.
Ενδιαφέρον έχει πάντως η προτροπή που έκανε ο κ. Βούκουνας να χρησιμοποιούνται δηλαδή οι εργασίες των παιδιών από τις τοπικές κοινωνίες. Γιατί πολύ φοβούμαστε ότι η περσινή εργασία για την οδική ασφάλεια ελάχιστα λήφθηκε υπόψη και τουλάχιστον δεν έγινε ποτέ αντικείμενο συζήτησης σε ένα δημοτικό συμβούλιο, ώστε να φανεί ότι πραγματικά οι αιρετοί ενδιαφέρονται και την… επόμενη της επίσημης παρουσίασης ενός προγράμματος…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ποδηλατείν” στον Κάμπο!
Επόμενο άρθροΕκλογοαπολογιστική συνέλευση Θρακομακεδόνων