Αρχική Νέα Τοπικά Άτυπη επιτροπή ελέγχου πυρασφάλειας Δήμου Χίου- Πυροσβεστικής

Άτυπη επιτροπή ελέγχου πυρασφάλειας Δήμου Χίου- Πυροσβεστικής

6

 
Η βράβευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Δήμο Χίου και τη ΔΑΕΧ, όπως και του προσωπικού του παιδικού σταθμού “νερομπογιές και νότες”, για την ετοιμότητα που έδειξαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και στην άμεση απομάκρυνση των παιδιών, φέρνει στην επικαιρότητα τα μέτρα πυρασφάλειας που χρειάζεται να λαμβάνονται σε δημόσιους χώρους.
Ευαίσθητοι χώροι όπως σχολεία, πνευματικά κέντρα, υπηρεσίες και γραφεία όπου συνωστίζονται πολλά άτομα, πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζονται από τη νομοθεσία και ελέγχονται από την πυροσβεστική υπηρεσία
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Π.Υ. Χίου, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. “Σε αντίθεση με τους ιδιώτες, οι δημόσιες υπηρεσίες δεν μας καλούν πολλές φορές να ελέγξουμε τη σωστή εφαρμογή των μέτρων πυρασφάλειας”, μας είπαν.
Η φωτιά επίσης που προκλήθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θέτει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε πολυώροφα κτήρια, όπου πρέπει να απομονώνονται οι όροφοι μεταξύ τους από φωτιά και καπνούς.
Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μια άτυπη επιτροπή από το Δήμο Χίου (τεχνική υπηρεσία) και την Πυροσβεστική, ώστε να εξεταστούν τα δημοτικά κτήρια για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων πυρασφάλειας αλλά και να επισημανθούν παρεμβάσεις που αλλάζουν την ασφάλεια ενός κτηρίου.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ποδηλατείν” στον Κάμπο!
Επόμενο άρθροΕκλογοαπολογιστική συνέλευση Θρακομακεδόνων