Αρχική Νέα Τοπικά Τιμητική διάκριση Δήμου Χίου σε πυροσβέστες- προσωπικό παιδικού σταθμού

Τιμητική διάκριση Δήμου Χίου σε πυροσβέστες- προσωπικό παιδικού σταθμού

10

 
Ήταν λίγο πριν τις 9.00 το πρωί την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν πυρκαγιά προκλήθηκε στο κτήριο του βρεφονηπιακού σταθμού “Νερομπογιές και Νότες” από μια σόμπα αλογόνου. Σε ετοιμότητα το προσωπικό απομάκρυνε αμέσως τα 8 παιδάκια που ήδη ήταν στο κτήριο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αναλάμβανε δράση η Πυροσβεστική.
“Λειτουργήσατε σαν Μπουμπουλίνες” είπε απευθυνόμενες στις δασκάλες και βοηθητικό προσωπικό ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής στην ειδική εκδήλωση που έγινε στον παιδικό σταθμό Βαρβασίου (όπου προσωρινά λειτουργούν οι “Νερομπογιές και Νότες”), παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα.
“Είδα πως πέσατε μέσα στη φωτιά. Ο χιώτικος λαός θα θυμάται αυτή την προσφορά σας”, τόνισε απευθυνόμενος στους πυροσβέστες και παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.


Πράξαμε το αυτονόητο
Ο διοικητής Νικόλαος Μπαρμπαρούσης ευχαρίστησε για αυτή την τιμητική διάκριση, σημειώνοντας “πράξαμε το αυτονόητο”. Ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό που άμεσα έβγαλε από μέσα τα παιδιά, ενώ σημείωσε το πρόβλημα που υπάρχει -όχι μόνο στη Χίο- με τους στενούς δρόμους (και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα θα προσθέταμε εμείς). “Καταφέραμε και σώσαμε και το οίκημα χάρη στο φιλότιμο, την τόλμη αλλά και την ευαισθησία του έλληνα πυροσβέστη”, κατέληξε.
Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Παντελάρας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια συγκινητική στιγμή, και εξαίροντας την αυταπάρνηση των πυροσβεστών. “Έτσι να συνεχίσετε και να κερδίζετε κάθε μέρας όλους εμάς με τη δράση σας”, τόνισε.
Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΑΕΧ Στέλιος Ηλιαδάκης σε όλους αυτούς που συνέβαλαν για να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Παπαδόπουλος εξέφρασε στις θερμές ευχαριστίες σε πυροσβέστες και προσωπικό βρεφονηπιακού σταθμού. Σε ότι αφορά το σταθμό τόνισε ότι θα λειτουργεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις εγκαταστάσεις του σταθμού Βαρβασίου.
Οι εργαζόμενες στον παιδικό σταθμό την ώρα της πυρκαγιάς όπου κατάφεραν να απομακρύνουν χωρίς καν να καταλάβουν τον κίνδυνο τα παιδιά είναι οι: Δέσποινα Σιδεράτου, Δέσποινα Βαβούρη, Βίνα Βασιλάκη, Κατερίνα Παπαβασιλάκη, Βάσω Γιαννακού, Πλουμή Καλαμπάκα και Αγγελική Τσούχλη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ποδηλατείν” στον Κάμπο!
Επόμενο άρθροΕκλογοαπολογιστική συνέλευση Θρακομακεδόνων