Αρχική Νέα Τοπικά Δημιουργία περιφερειακού συστήματος τηλεδιάσκεψης στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Δημιουργία περιφερειακού συστήματος τηλεδιάσκεψης στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

37


Η δημιουργία ενός περιφερειακού συστήματος τηλεδιάσκεψης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  “ΠΟΛΙΤΕΙΑ“ προϋπολογισμού 67.800,00 Ευρώ. Στα πλαίσια του έργου πρόκειται να γίνει προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης σε 6 σημεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στα Επαρχεία Ικαρίας και Λήμνου, στη Κοινότητα Αγίου Ευστρατίου και τους Δήμους  Ψαρών – Οινουσσών – Φούρνων Κορσεών.
Το έργο αυτό συμπληρώνει το έργο του ‘’ΣΥΖΕΥΞΙΣ’’, το οποίο έχει ήδη εγκαταστήσει εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης σε 4 σημεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Κεντρική Διοίκηση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και στις Νομαρχίες Λέσβου, Χίου και  Σάμου.  Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 4 συστημάτων τηλεδιάσκεψης στα Δημαρχεία των 4 μικρών νησιών που προαναφέραμε, το καθένα από τα οποία θα περιλαμβάνει: Τερματικό Εξοπλισμό, Αυτόματη Κάμερα, Μικρόφωνο και  Οθόνη. Ενώ στις αίθουσες συνεδρίασης των 2 Επαρχείων Λήμνου και  Ικαρίας θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 2 Studio Τηλεδιάσκεψης, το καθένα από τα οποία θα περιλαμβάνει: Τερματικό Εξοπλισμό, Αυτόματη Κάμερα, 3 Ασύρματα Μικρόφωνα, Κονσόλα, Ηλεκτρονικό υπολογιστή, Βιντεοπροβολέα και  Οθόνη προβολής.
Για τη λειτουργία του συστήματος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί δίκτυο τεχνολογίας ISDN ή το δίκτυο ‘’ΣΥΖΕΥΞΙΣ’’. Έτσι με την υλοποίηση του παρόντος έργου δημιουργείται μια αίθουσα τηλεδιάσκεψης σε κάθε νησί της Περιφέρειας.  Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, λόγω του νησιωτικού της χαρακτήρα η τηλεδιάσκεψη είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, με ταχύτερη και οικονομικότερη λειτουργία της, πέρα από γεωγραφικούς και χρονικούς περιορισμούς. Το Σύστημα Τηλεδιάσκεψης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων όπως  Περιφερειακό Συμβούλιο, Νομαρχιακό Συμβούλιο, ΤΕΔΚ, Επιτροπές, για τη συμμετοχή των πολιτών σε συλλογικά όργανα και επιτροπές, τηλεκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων κλπ.


Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ποδηλατείν” στον Κάμπο!
Επόμενο άρθροΕκλογοαπολογιστική συνέλευση Θρακομακεδόνων