Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη προς τον Υφ. Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης για το θέμα...

Επιστολή Νομάρχη προς τον Υφ. Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης για το θέμα των Λαϊκών Πολυκατοικιών

8

Επιστολή απέστειλε ο Νομάρχης Χίου προς τον Υφ. Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης για το θέμα των Λαϊκών Πολυκατοικιών. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Λαμπρινούδης αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ του Νόμου μας την πρωτοβουλία σας, για δέσμευση επιδότησης 200 ΕΥΡΩ μηνιαίως των ιδιοκτητών διαμερισμάτων στις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί το στεγαστικό πρόγραμμα αποκατάστασής τους.


Εύλογα ερωτήματα παραμένουν, ωστόσο, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτού του στεγαστικού προγράμματος, καθώς και σχετικά με το χώρο κατασκευής Νέων Κατοικιών. Αυτά τα ερωτήματα ερμηνεύουν, κατά τη γνώμη μας και τη διαφαινόμενη επιφύλαξη- αν όχι άρνηση- των κατοίκων, οι οποίοι εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι σε λύσεις που δεν περιέχουν οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.


Υπενθυμίζω ότι η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για χρηματοδότηση της επισκευής του συγκροτήματος 407 Πολυκατοικίας, απορρίφθηκε κατόπιν προσφυγής του επικεφαλής της μειοψηφίας στο Νομ. Συμβούλιο κ. Ι. Γαϊσίδη.


Θέλοντας, εντούτοις, να συμβάλλουμε από την πλευρά μας, σε μια μακρόπνοη και οριστική λύση του προβλήματος, με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε ως Ν.Α. Χίου την πρωτοβουλία για την εξεύρεση και εξαγορά των κατάλληλων οικοπεδικών χώρων για την ανέγερση Νέων Κατοικιών, από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Για το σκοπό αυτό ζητούμε τη χρηματοδότηση μας με απαραίτητο ποσό, προκειμένου να αποκτηθούν οι οικοπεδικοί χώροι και στη συνέχεια να αποδοθούν στον Ο.Ε.Κ. και το Υπουργείο Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης με στόχο την ανέγερση Νέων Κατοικιών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το συντομότερο δυνατό.


Υπενθυμίζουμε παράλληλα, ότι πέραν του διαθέσιμου οικοπέδου 15 στρεμμάτων στην περιοχή Βασιλειώνοικου, υπάρχει και οικόπεδο της ίδιας επιφάνειας, ιδιοκτησίας του Ο.Ε.Κ. στην περιοχή Βάγια όπου ενδείκνυται η κατασκευή κατοικιών αν ξεπεραστούν συγκεκριμένα διαδικαστικά εμπόδια που εμφανίστηκαν κατά το παρελθόν.


Πιστεύουμε, ότι αν πράγματι υπάρχει η πολιτική βούληση για την οριστική επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου, πρέπει να καταδειχθεί και στην πράξη με βάση τη λύση που προτείνουμε.


Την παραπάνω μας Πρωτοβουλία στηρίζουν με Αποφάσεις τους οι: (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Χίου, Εργατικό Κέντρο Χίου, ΑΔΕΔΥ, Πολιτικά Κόμματα, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Χίου, Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Επαγγελματιών & Εμπόρων Χίου, Επιμελητήριο, Τ.Ε.Ε. Χίου κ.α).”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ποδηλατείν” στον Κάμπο!
Επόμενο άρθροΕκλογοαπολογιστική συνέλευση Θρακομακεδόνων