Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Έκκληση για «ανακωχή» εν όψει της παρέλασης

Ομογένεια: Έκκληση για «ανακωχή» εν όψει της παρέλασης

14

Απογοητευμένος ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ντίνος Ράλλης, από δηλώσεις συμβούλων που δηλώνουν ότι θα υπονομεύσουν την παρέλαση αν δεν γίνει το δικό τους
Νέα Υόρκη.- Οι διαφωνίες κι οι εντάσεις που επικρατούν στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας επιδρούν αρνητικά στο έργο της επιτροπής παρελάσεως, γι’ αυτό παραμερίστε τις διαφορές σας μέχρι την παρέλαση, είπε μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ, στην πανομογενειακή συγκέντρωση στο «Σταθάκειο», ο πρόεδρος της επιτροπής, Ντίνος Ράλλης, παρουσιάζοντας ένα ψήφισμα που ενέκριναν ομόφωνα λίγο νωρίτερα και τα 14 μέλη της επιτροπής.


Στο ψήφισμα εκφράζεται η αγωνία των μελών της επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί και τους κινδύνους που εγκυμονούν και διευκρινίζεται ότι σε καμιά περίπτωση τα μέλη δεν παίρνουν το μέρος της μιάς ή της άλλης πλευράς στο συμβούλιο.
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράλλης, κι ακόμη πιό συγκεκριμένα ο Δημήτριος Δημητρίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου – που διαφωνούσε με την πρόταση για παραπομπή στην πειθαρχική επιτροπή του αντιπροέδρου Κωνσταντή Λαμπράκη – απείλησε να μη συγκεντρώσει ούτε ένα δολάριο αυτός κι η ομάδα του, αν περνούσε η πρόταση. Αλλο μέλος είχε πει ότι η απόφαση θα λειτουργήσει «σαν ατομική βόμβα» και θα καταστρέψει την παρέλαση.


Να σημειωθεί ότι παρόμοιες προειδοποιήσεις είχε απευθύνει κι ο πρώην πρόεδρος, μέλος του δ.σ. και της επιτροπής παρελάσεως, Απόστολος Τομόπουλος, που συνυπέγραψε το ψήφισμα στην επιτροπή.


Παρότι το περιεχόμενο του ψηφίσματος έγινε αποδεκτό απ’ όλους, η ενέργεια έτυχε σχεδόν καθολικής κριτικής, καθώς, όπως ελέχθη από πολλούς, μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Ομοσπονδίας, οι διαφωνίες που επικρατούν εντός του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στην πανομογενειακή, που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα προετοιμασίας της εθνικής παρελάσεως.


«Με την ενέργειά σας συμβάλλεται στην απαξίωση της Ομοσπονδίας, η οποία δεν φταίει για τις ενέργειες κάποιων συμβούλων της», είπε το μέλος του δ.σ. Παναγιώτης Μιχαλέας.


«Δεν πρέπει η επιτροπή παρελάσεως να αναμειγνύεται σε διοικητικά ζητήματα της ομοσπονδίας», είπε ο πρόεδρος του οργανισμού, Νίκος Διαμαντίδης, υποσχόμενος ωστόσο ότι θα δώσει το ψήφισμα στα μέλη του συμβουλίου να το συζητήσουν. Ο κ. Διαμαντίδης ζήτησε επίσης από όλους να συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί πνεύμα συνεργασίας, για το καλό της παρελάσεως.


«Γιατί δεν θέσατε το ζήτημα αυτό στις συνεδριάσεις του συμβουλίου, που σας αφήνουμε να συμμετέχετε και το φέρνετε στην πανομογενειακή; Δεν έχει το δικαίωμα η πανομογενειακή να συζητά τέτοια ζητήματα», είπε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, επισημαίνοντας ότι με το ψήφισμα «πυροδοτήθηκε μιά ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα».


«Μας εισηγηθήκατε ο,τιδήποτε και δεν το εγκρίναμε», ρώτησε τον κ. Ράλλη ο πρώην πρόεδρος και μέλος του δ.σ., Γιώργος Γεωργόπουλος, διαφωνώντας με το ψήφισμα.


«Η ανακοίνωση έγινε για να καυτηριαστεί η στάση ενός μέλος του δ.σ., για όσα είπε στη συνεδρίαση», είπε ο κ. Δημητρίου.


Δικαιολογώντας τη στάση του, ο κ. Ράλλης είπε πως οι διαφωνίες εντός του συμβουλίου κια ιδίως τα όσα άκουσε στην τελευταία συνεδρίαση, τον γέμισαν ανησυχία.


«Περίμενα τρεις ώρες μέχρι να συζητηθούν τα θέματα της επιτροπής παρελάσεως κι όταν άρχισε η συζήτηση, στην αίθουσα είχαν μείνει μόνο πετά σύμβουλοι», είπε ο κ. Ράλλης.


Στο ψήφισμα, τα 14 μέλη της επιτροπής παρελάσεως αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η ανησυχία μας όπως καταμαρτυρείται από τις συνεχείς διαφωνίες εντός του διοικητικού συμβουλίου, είναι πως διαταράσσουν έντονα την ικανότητα της οργανωτικής επιτροπής να οργανώσει εκ μέρους ολόκληρης της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και να υλοποιήσει τις διάφορες εκδηλώσεις. Αυτή η διατάραξη μπορεί να υπονομεύσει σοβαρά την εικόνα της Ελληνικής Κοινότητας ως ενός οικονομικά υγιούς οργανισμού και να δυσχεράνει, ή ακόμη και να καταστήσει αδύνατο για την οργανωτική επιτροπή να αποσπάσει την προσοχή όλων των μελών των διαφόρων οργανισμών και κοινοτήτων που απαρτίζουν την ομοσπονδία και να εξασφαλίσει την απαραίτητη υποστήριξη».

 

Πηγή: Greek News 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ποδηλατείν” στον Κάμπο!
Επόμενο άρθροΕκλογοαπολογιστική συνέλευση Θρακομακεδόνων