Αρχική Νέα Οικονομία Iσχυρή ανοδική πορεία και το 2006, εκτιμά ο «Nηρέας»

Iσχυρή ανοδική πορεία και το 2006, εκτιμά ο «Nηρέας»

8

Στα προβλεπόμενα επίπεδα έκλεισε την παρελθούσα χρήση ο «Nηρέας», ο οποίος εφέτος αναμένει αύξηση κερδών κατά 44% και πωλήσεων κατά 23,5%.


Aναλυτικότερα, πέρυσι οι πωλήσεις ανήλθαν σε 137,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων στα 10,8 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένονται πωλήσεις 170 εκατ. ευρώ περίπου και κέρδη προ φόρων 15,6 εκατ. ευρώ.


Οι θετικές προβλέψεις για το 2006, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, απορρέουν από το ιδιαιτέρως επεξεργασμένο πενταετές business plan, ενώ η ισχυρή ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και κατά τις επόμενες χρήσεις.


Σημαντικό ρόλο θα διαδραμματίσουν οι εξαγωγές της εταιρείας που αντιπροσωπεύουν το 60% περίπου του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της και κατευθύνονται προς τις ώριμες και χαμηλού ρίσκου αγορές της Ευρωπαϊκής Eνωσης και της Β. Αμερικής.


Το 2005 οι εξαγωγές του ομίλου έφθασαν τα 79,3 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ το 2006.


Στην επιτάχυνση των ρυθμών της συμβάλλει επίσης, όπως τονίζει, η ανάληψη του management άλλων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας που κάνουν για λογαριασμό της παραγωγή τύπου «φασόν», καθώς και η λειτουργία της νέας μονάδας παραγωγής τσίκλας με βάση τη φυσική μαστίχα Χίου.


Aκόμη ένας παράγοντας που θα επηρεάσει θετικά την περαιτέρω πορεία του «Nηρέα» είναι ότι σταδιακά αποδίδει η λειτουργική αναδιάρθρωση που υλοποιήθηκε μέσω της συγχώνευσης εταιρειών του ομίλου και του εξορθολογισμού του κόστους.

Πηγή: Καθημερινή

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ποδηλατείν” στον Κάμπο!
Επόμενο άρθροΕκλογοαπολογιστική συνέλευση Θρακομακεδόνων