Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Λ. Ζαγορίτης Γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ

Ο Λ. Ζαγορίτης Γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ

33

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Πανηγυρική εκλογή του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του γραμματέα της ΝΔΑθήνα
Τελευταία ενημέρωση 24/02/06 16:45
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Προηγούμενο άρθρο:
Το διάδοχο του Β.Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης εκλέγει την Παρασκευή η ΝΔ (23/2/2006)
Σαρωτική νίκη κατήγαγε ο Λευτέρης Ζαγορίτης στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ. Σε σύνολο 559 μελών της ΚΕ που είχαν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν 507. Ο κ. Ζαγορίτης συγκέντρωσε 402 ψήφους, η έτερη υποψήφια, Κατερίνα Παπακώστα, είχε 70 ψήφους, ενώ 35 ήταν τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια.


Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ των δυο υποψηφίων κ.κ. Λευτέρη Ζαγορίτη και Κατερίνας Παπακώστα ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι.

Η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε να υπάρξουν πριν αρχίσει η ψηφοφορία τοποθετήσεις των δυο υποψηφίων. Στο αίτημα συμφώνησε και ο δεύτερος υποψήφιος Λευτέρης Ζαγορίτης, ωστόσο απορρίφθηκε διότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία από το καταστατικό του κόμματος.


Μετά την εκλογή του ο κ. Ζαγορίτης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του δήλωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι θα εξακολουθήσω να δουλεύω με υπευθυνότητα και από τη νέα μου θέση, συνεχίζω όπως ξεκίνησα από την ΟΝΝΕΔ πριν από τόσα χρόνια. Όλοι μας στηρίζουμε το έργο της νέας διακυβέρνησης, το έργο του Κώστα Καραμανλή από το μετερίζι του ο καθένας. Η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η συνοχή μαζί με τη σκληρή δουλειά αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών».


Απευθυνόμενος, δε, προς την κ. Παπακώστα, η οποία ζήτησε στο μέλλον να υπάρχουν τοποθετήσεις υποψηφίων γραμματέων, είπε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας, έχει αρχές και αξίες.


Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος η κ. Παπακώστα συνεγχάρη τον κ. Ζαγορίτη και τον διαβεβαίωσε ότι «στο πλευρό του θα σταθούμε όλοι».


Ποιός είναι ο νέος γραμματέας


Ο Λευτέρης Ζαγορίτης γεννήθηκε το 1956 στη Ρόδο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλά αγγλικά και γαλλικά.


Την περίοδο των σπουδών του υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Διετέλεσε υπεύθυνος των τμημάτων Ιδεολογίας, Διαφώτισης και Τύπου της ΟΝΝΕΔ και εκδότης της εφημερίδας Δημοκρατική Πρωτοπορία.

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Το 1994 έγινε μέλος της της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ και υπήρξε γραμματέας του Οργανωτικού και του Συνδικαλιστικού του κόμματος, καθώς και μέλος των τομέων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης· μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ. Επίσης, μέλος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.


Μεϊμαράκης: Το κόμμα δεν είναι ουρά της κυβέρνησης


Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η τελευταία ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, με την ιδιότητα του γραμματέα της.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «πετύχαμε να δεθεί η κομματική βάση με την κοινωνία για τη δημιουργία της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που έφερε στην κυβέρνηση, η ΝΔ».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η ΝΔ στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και ταυτόχρονα «αφουγκράζεται την κοινωνία και μεταφέρει τις απόψεις στην κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν αποτελεί ουρά της κυβέρνησης, βρίσκεται δίπλα και μπροστά από την κυβέρνηση. Εντούτοις, διευκρίνισε ότι οι ρόλοι του κόμματος, κράτους και κυβέρνησης θα συνεχίσουν να είναι διακριτοί.


Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ακόμη ότι θα είναι παρών σε όλες τις μάχες, έκανε αναφορά στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι το κόμμα έχει αρχίσει ήδη τις διαδικασίες και ο νέος γραμματέας παίρνει έναν ετοιμοπόλεμο μηχανισμό.

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανακόψει τους ρυθμούς των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων φοβούμενη το πολιτικό κόστος ενόψει των δημοτικών εκλογών.

news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροIσχυρή ανοδική πορεία και το 2006, εκτιμά ο «Nηρέας»
Επόμενο άρθροΚλήρωση 60 κατοικιών από τον ΟΕΚ το μεσημέρι της Κυριακής