Αρχική Νέα Τοπικά Ζητείται πολιτική συμφωνία για την έγκριση του προϋπολογισμού στο Δ. Ομηρούπολης

Ζητείται πολιτική συμφωνία για την έγκριση του προϋπολογισμού στο Δ. Ομηρούπολης

10


Θα συνεχιστεί και σήμερα το πρωί του Σαββάτου το Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης, ώστε να ψηφιστεί το θέμα του προϋπολογισμού έτους 2006 από το σώμα.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν έντονη η κριτική που ασκήθηκε στη Δημοτική Αρχή από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.
Αναγνωρίστηκε όμως η προσπάθεια που γίνεται στη Δημοτική Αρχή να κάνει ένα “σφικτό” προϋπολογισμό έτσι ώστε να περιορίσει τα προβλήματα αφού παραμένει το “αγκάθι” της Τεχνικής Εταιρείας Δήμου Βροντάδου (ΤΕΔΒ).
Εν τω μεταξύ από τις 820.000 ΕΥΡΩ που είναι η ΣΑΤΑ 2006, οι 400.000 θα δοθούν στην ΤΕΔΒ έτσι ώστε να γίνει δυνατή η πληρωμή των εργαζομένων σ’ αυτήν.
Έντονα ήταν έτσι τα παράπονα ειδικά των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών για τα πολύ λίγα χρήματα (έως ανύπαρκτα) που πηγαίνουν για έργα στα χωριά.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός προσπάθησε να “χρυσώσει” το χάπι των προβλημάτων, λέγοντας ότι θεωρούν ως παράταξη έντιμο να παραδώσουν στην όποια επόμενη Δημοτική Αρχή ένα Δήμο χωρίς προβλήματα. Άρα οδηγούνται σε αυτόν τον προϋπολογισμό από την ευθύνη που τους διακατέχει και όχι (άφησε να εννοηθεί) υπό την πίεση των προβλημάτων…
Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, φάνηκε όμως ότι τελικά θα καταψηφιζόταν ο προϋπολογισμός, κάτι που έκανε τον υπεύθυνο της οικονομικής υπηρεσίας να στείλει μήνυμα SOS αφού αυτό θα σήμαινε ότι κλείνει και το ταμείο του Δήμου!
Έτσι στη… διερεύνηση πρόθεσης ψήφου φαίνεται ότι υπήρχαν 8 υπέρ, 9 κατά και 2 λευκά, οπότε τα τελευταία αναμένεται σήμερα να αυξηθούν εφόσον βέβαια υπάρξει πολιτική συμφωνία πλέον μεταξύ των παρατάξεων ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η κρίση στην οικονομική υπηρεσία και ο Δήμος Ομηρούπολης να προχωρήσει.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροIσχυρή ανοδική πορεία και το 2006, εκτιμά ο «Nηρέας»
Επόμενο άρθροΚλήρωση 60 κατοικιών από τον ΟΕΚ το μεσημέρι της Κυριακής