Αρχική Νέα Τοπικά Θετική γνωμοδότηση στη ΜΠΕ “προσωρινού” Περιφερειακού δρόμου Κάστρου από πλειοψηφία Ν.Σ.

Θετική γνωμοδότηση στη ΜΠΕ “προσωρινού” Περιφερειακού δρόμου Κάστρου από πλειοψηφία Ν.Σ.

20

Η συζήτηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του “προσωρινού” Περιφερειακού δρόμου του Κάστρου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο πέρασε βέβαια και σε αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων και σχεδιασμών τόσο μεταξύ των παρατάξεων που εκφράζονται στο Ν.Σ., αλλά και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των φορέων που λειτουργούν στην τοπική μας κοινωνία.
Η κατασκευή του δρόμου, αν και δεν έχει πάρει έγκριση από το ΚΑΣ για τέτοιο σκοπό, αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Χίου Μ. Μεννή και σαν έργο που θα προστατέψει από τη φθορά το Κάστρο.
Έγινε λεπτομερής περιγραφή της μελέτης αλλά και του ιστορικού του Κάστρου από όλες τις πλευρές για να φτάσουμε τελικά στην ψηφοφορία, όπου η πλειοψηφία ψήφισε θετικά στο αίτημα γνωμοδότησης, ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε. Λευκό ψήφισε ο ν.σ. Σιδερής Καστάνιας σημειώνοντας ότι κατά την άποψή του ο δρόμος στο Κάστρο θα το αναδείξει όχι όμως με τέτοια διαδικασία “προσωρινότητας” τονίζοντας επίσης ότι “τα μποφόρ καιροφυλακτούν”, άρα μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν προβλήματα.
Να σημειώσουμε επίσης την πλήρη στήριξη του Νομάρχη στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που πρότεινε την ψήφιση της εισήγησης χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται το… τελικό συμπέρασμα, αφού κρίθηκε ως πλεονασμός!

Επίσης στην πολιτική αντιπαράθεση άσκησε κριτική στο συνδυασμό “Παρόν & Μέλλον” ότι δεν είχαν κανένα έργο ή μελέτη για το Κάστρο, θέμα για το οποίο αναμένεται να απαντήσει ο συνδυασμός του κ. Γαϊσίδη που θύμισε την αρνητική στάση στο περιβόητο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση των έργων του Γ’ ΚΠΣ, του τότε Προέδρου της ΤΔΚ Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδης και του Δημάρχου Ομηρούπολης Μάρκου Μεννή υπό την προεδρία της τότε ΓΓ Μαρίας Σκέμπερη όπου υπήρχε έντονη αντιπαράθεση με το πρώην Νομάρχη Γιώργο Καλουτά.
Φραστική αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του Γραμματέα του ΣΥΝ Γιάννη Καλογερά και του Δημάρχου Χίου Μάρκου Μεννή, ενώ ρητή ήταν η διαβεβαίωση του εκπροσώπου του ΚΚΕ ότι ως μειοψηφία δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθούν να προχωρήσει ένας τέτοιος ανιστόρητος δρόμος και θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Παράπλευρες βολές…
Την έντονη κριτική κυρίως του Δημάρχου Χίου αλλά εμμέσως και του ν.σ. Παναγιώτη Καμίτση δέχθηκε ο εισηγητής Διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης της Ν.Α. Γιώργος Στεφανίδης σχετικά με τις παρατηρήσεις και τους όρους που έθετε για θετική γνωμοδότηση.
Μάλιστα ο κ. Μεννής συνέδεσε τη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα και με τη στάση που κράτησε ως υπηρεσιακός παράγοντας στην περίπτωση της έγκρισης των σχετικών αιτήσεων από το συγκρότημα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για το νέο κτίριο που κατασκευάζει στο Κοντάρι, όπου φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή μετά την αρθρογραφία και το ρεπορτάζ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ σχετικά με το αυθαίρετο κτίσμα της συζύγου του Δημάρχου στη Βολισσό, έχει ανακαινίσει τη διαδικασία για τν έλεγχο των παραβάσεων του κτηρίου.
Όπως μας ανέφερε έγκυρη πηγή από την πλευρά του Δημάρχου, το Τμήμα Πολεοδομίας της Ν.Α. έχει καταγράψει 5 υπερβάσεις της οικοδομικής άδειας, ενώ ο κ. Μεννής ενέπλεξε τον κ. Στεφανίδη στο ότι βεβαίωνε ότι η συνολική ισχύς των μηχανημάτων που έχει η επιχείρηση ήταν κάτω του προβλεπόμενου ορίου που θα την υποχρέωνε να έχει και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο φάκελλο του έργου…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροIσχυρή ανοδική πορεία και το 2006, εκτιμά ο «Nηρέας»
Επόμενο άρθροΚλήρωση 60 κατοικιών από τον ΟΕΚ το μεσημέρι της Κυριακής