Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Γαϊσίδη σε Νομάρχη για θέμα Λαϊκών Κατοικιών Χριστού Βαρβασίου

Επιστολή Γαϊσίδη σε Νομάρχη για θέμα Λαϊκών Κατοικιών Χριστού Βαρβασίου

9

 
Κύριε Νομάρχη


Όπως πληροφορήθηκα από τον τύπο, έχετε αποστείλει προς τον Υφυπουργό Υγείας έγγραφο, με το οποίο ζητάτε έκτακτη χρηματοδότηση για την αγορά οικοπέδου, προκειμένου να κατασκευαστούν σ’ αυτό νέες λαϊκές κατοικίες.
Εξ αρχής δηλώνω ότι με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο με την ενέργειά σας αυτή, αφού τούτο συνιστά ριζική αλλαγή στην πολιτική σας, η οποία μέχρι σήμερα ήταν προσκολλημένη στο σοβάδισμα και την επιφανειακή επισκευή του συγκροτήματος 407, ενώ το συγκρότημα αυτό, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα, βρίσκονται υπό κατάρρευση. Η εμμονή σας αυτή μας οδήγησε σε προσφυγή μας και δικαίωση προς την Επιτροπή του Άρθρου 18 (ως γνωστό η Επιτροπή έκανε δεκτή την προσφυγή μας),  δεδομένου ότι είχατε δεσμεύσει 450.000 Ευρώ για το εν λόγο έργο, χωρίς όμως η δαπάνη αυτή να είναι νόμιμη, αφού αυτή προερχόταν από τα κονδύλια, που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από τις θεομηνίες και επρόκειτο για έργο που δεν ήταν δημόσιο. Επιπλέον η μέχρι τώρα πολιτική σας ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με το πάγιο και παγχιακό αίτημα για ριζική λύση του προβλήματος της στέγασης των συμπολιτών μας, η οποία είναι φανερό ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον με την ανέγερση νέων λαϊκών κατοικιών στο οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Χίου και με την αγορά πρόσθετης έκτασης, ώστε να γίνει εφικτή η ανέγερση του συνόλου των κατοικιών που απαιτούνται.
Ως εκ τούτου οφείλω να σας συγχαρώ για την τόλμη σας να αναθεωρήσετε την πολιτική σας, έστω κι αν αυτή έγινε κάτω από πολιτική πίεση.
Παρόλο όμως που η ενέργειά σας αυτή βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω τα εξής:
1. Το αίτημά σας για τη χρηματοδότηση της Ν.Α. για την αγορά οικοπέδου πιθανότατα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, αφού αυτό είναι αόριστο και δε συνοδεύεται από ενέργειές σας, οι οποίες έπρεπε να είχαν προηγηθεί, όπως να έχει εξευρεθεί το οικόπεδο, να γνωρίζουμε το κόστος της αγοράς και να έχετε εξασφαλίσει τη συναίνεση των Υπουργείων για τα παραιτέρω. Σας καλώ λοιπόν να διατυπώστε προς τα αρμόδια Υπουργεία το αίτημα της Ν.Α. για την ανέγερση των νέων κατοικιών, κάτι το οποίο, στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου το έχουμε ήδη κάνει εδώ και μερικούς μήνες. Προς την κατεύθυνση αυτή να είστε βέβαιος ότι θα έχετε τη συμπαράστασή μας.


2. Αφού κάνετε τα ανωτέρω, σας καλώ να προχωρήσετε εσείς αμέσως στην αγορά του κατάλληλου οικοπέδου, που μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:A. Να διαθέσετε για το σκοπό αυτό τα 450.000 Ευρώ, που είχατε δεσμεύσει, με μη νόμιμες διαδικασίες, για την επιφανειακή επισκευή της 407. Τούτο είναι εφικτό, αν ζητήσετε από τον Υπουργό οικονομικών αν εκδώσει μία νέα απόφαση, με την οποία θα επιτρέπει να δοθούν τα χρήματα αυτά για τον ανωτέρω σκοπό.


B. Να προχωρήσετε σε αναμόρφωση του νομαρχιακού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όπου έχετε εγκρίνει άνω των 650.000 Ευρώ σε μικροέργα των 5, 10 ή 30 χιλ. Ευρώ, τα οποία αποκλειστικώς κατευθύνετε σε ήσσονος σημασίας έργα, πάντα με απευθείας αναθέσεις.
Επομένως αθροιστικά έχετε στη διάθεσή σας άνω του 1 εκατ. Ευρώ, με το οποίο μπορείτε άμεσα να προχωρήσετε στην εν λόγω αγορά του οικοπέδου, το οποίο είναι αδύνατον να στοιχίσει άνω των 200 ή 300 χιλ. Ευρώ.
Κατόπιν των ανωτέρω σας προτρέπω να προχωρήσετε σε συγκεκριμένες ενέργειες, με τις οποίες θα οδηγηθούμε σε λύση ενός προβλήματος, που προσβάλλει  το σύνολο της κοινωνίας μας.
 Με τιμή


 Γιάννης Γαϊσίδης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροIσχυρή ανοδική πορεία και το 2006, εκτιμά ο «Nηρέας»
Επόμενο άρθροΚλήρωση 60 κατοικιών από τον ΟΕΚ το μεσημέρι της Κυριακής