Αρχική Νέα Τοπικά Στάχτη το “5′ Μαρινόπουλος”: Το “‘καψε” η παράκαμψη, ήρθε και η φωτιά…

Στάχτη το “5′ Μαρινόπουλος”: Το “‘καψε” η παράκαμψη, ήρθε και η φωτιά…

7

 


Από τα υπόγεια του σούπερ-μάρκετ “5’ Μαρινόπουλος” στο Κοντάρι ξεκίνησε η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.
Η φωτιά προκλήθηκε περί τις 3.30 μ.μ., την ώρα που στο κατάστημα ήταν 5 εργαζόμενες και ένας πελάτης στο ταμείο. Γρήγορα το “ισόγειο” του καταστήματος τυλίχτηκε στους καπνούς, αλλά ευτυχώς πρόλαβαν όλοι να βγουν αμέσως στο δρόμο. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεών της. η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. της ίδιας μέρας.
Να σημειωθεί ότι τα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο υπόγειο και κυρίως ο μεγάλος αριθμός φιαλιδίων υγραερίου (ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις) έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθεια.
Μάλιστα μισή ώρα περίπου μετά την έναρξη της φωτιάς και ενώ λόγω του πυκνού καπνού είχαν βγει από το ισόγειο οι πυροσβέστες, προκλήθηκε ισχυρότατη έκρηξη και “γλώσσες” φωτιές βγήκαν από την είσοδο. Ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ένας πυροσβέστης (που φορούσε κράνος) από μια σιδερώστρα που εκτινάχθηκε.
Το θετικό είναι ότι η φωτά δεν επεκτάθηκε στον 1ο όροφο όπου υπάρχουν περί τα 12 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τα οποία βέβαια γέμισαν καπνούς. Στο κτήριο παρέμειναν όλο το βράδυ δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να ελέγχουν την κατάσταση. Να επισημάνουμε επίσης την άμεση βοήθεια από το τμήμα ΠΣΕΑ που δια του προϊσταμένου Ηλ. Τσάκαλου δόθηκε εντολή και υδροφόρα ήρθε για ανεφοδιασμό νερού.


Σύμφωνα με πληροφορίες το κτήριο χρήζει άμεσης εξέτασης από μηχανικό, αφού στο υπόγειο η φωτιά φαίνεται σαν να “έλιωσε” το μπετόν και φαίνονται τα σίδερα, ενώ παρατηρούνται και ρωγμές.
Το κατάστημα είναι ασφαλισμένο από πυρκαγιά τόσο όσο αφορά το κτήριο όσο και το εμπόρευμα.
Αρνητική εντύπωση έκαναν πάντως οι δηλώσεις του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του κτηρίου ότι πιθανόν να ξεχάστηκε κάποιο τσιγάρο από εργαζόμενο (!), από την ώρα μάλιστα που δεν είχε καταφέρει κανένας εκείνη την ώρα να κατέβει στο υπόγειο.
Η πυροσβεστική υπηρεσία ήδη έχει ξεκινήσει την προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια. Στα “πηγαδάκια” που δημιουργήθηκαν έξω από το κτήριο την ώρα που γινόταν η κατάσβεση, σημειωνόταν ότι η κίνηση του καταστήματος είχε μειωθεί ειδικά από την περίοδο που έκλεισε ο δρόμος λόγω των έργων για τη γέφυρα στο Κοντάρι. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχαν απολυθεί 2 εργαζόμενες, ενώ άγνωστο είναι ποια θα είναι η τύχη τους τώρα μετά την καταστροφή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατά πλειοψηφία, χάρη των λευκών, πέρασε ο προύπολογισμός στο Δήμο Ομηρούπολης
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 27/2/2006