Αρχική Νέα Αθλητικά Α.Ε. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ – ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΓΙΟΥ: Ένας αγώνας διαφήμισης του χιώτικου ποδοσφαίρου

Α.Ε. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ – ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΓΙΟΥ: Ένας αγώνας διαφήμισης του χιώτικου ποδοσφαίρου

16

 Την Τετάρτη 22/2/06 στο γήπεδο των Νενήτων έγινε ο αγώνας κυπέλλου των ομάδων ΑΕ Βροντάδου – Πύργου. Όσοι τον παρακολουθήσαμε, είδαμε έναν αγώνα που έσπασε τη μιζέρια που συχνά συναντάμε στα χιώτικα γήπεδα.


Από τις ελαχιστότατες καλές στιγμές του ποδοσφαίρου της Χίου, καθαρός αγώνας, αθλητικός, δυνατός, χωρίς κανένα σιωπηλό κτύπημα μεταξύ των παικτών και με ικανοποιητική διαιτησία. Ένας αγώνας που διήρκεσε 120 λεπτά και τελικά κρίθηκε στα πέναλτι. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, χτυπήθηκαν 18 πέναλτι, όλα έγιναν γκολ εκτός από το τελευταίο, που έκρινε τελικά τον αγώνα.


Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες και τους προπονητές. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον προπονητή και παίκτη της ομάδας του Πύργου Ν. Τζούμα, ο οποίος σε μία φάση κόκκινης κάρτας σε νεαρό ποδοσφαιριστή του (δεύτερη κίτρινη) τον συμμόρφωσε όπως πρέπει να γίνεται πάντα σε τέτοιες περιστάσεις.


Ένας αγώνας  παράδειγμα fair play, και ταυτόχρονα απάντηση σε αυτούς που νομίζουν ότι τα γήπεδα είναι τόπος για να λύνουν τις διαφορές τους.
 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία


Σπύρος Κωστάλας   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: κάνει λόγο για “παράγκες” που φιλοδοξούν να ακυρώσουν το μέλλον της πόλης
Επόμενο άρθροΔιάλεξη στο Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου