Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Γ. Γιακουμάτου για απεργία ναυτεργατών- όλοι οφείλουμε σεβασμό στο Σύνταγμα

Δήλωση Γ. Γιακουμάτου για απεργία ναυτεργατών- όλοι οφείλουμε σεβασμό στο Σύνταγμα

6

 
Προσερχόμενος στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου όπου πραγματοποιήθηκε κλήρωση κατοικιών του ΟΕΚ, ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε απαντώντας σε ερώτησή μας για το θέμα της απεργίας των ναυτεργατών και το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης μιας και ως κατεξοχήν ναυτικό νησί η Χίος υποστήριξε την απεργία.
“Η απεργία είναι ιερό δικαίωμα, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Όμως το Σύνταγμα και στο άρθρο 22 λέει ξεκάθαρα ότι ο ένας δεν πρέπει να εμποδίζει τον άλλο. Δεν πρέπει να απειλείται η δημόσια υγεία, η ζωή, η περιουσία και η τιμή κανενός.
Θα πρέπει λοιπόν όλοι να αντιληφθούμε ότι οφείλουμε στο Σύνταγμα ένα σεβασμό, οφείλουμε ως δημοκράτες  να σεβόμαστε τον άλλο και δεν μπορεί μια κοινωνική ομάδα να καταπατά καμιά άλλη.
Αυτό είναι μια λογική που είχε σταθερά και διαχρονικά θέσει η ΝΔ και η Κυβέρνησή της”, σημείωσε ο κ. υφυπουργός.
Στην ερώτηση αν στοιχίζει αυτή η απόφαση στην Κυβέρνηση ο κ. Γιακουμάτος απάντησε:
“Το ζητούμενο στην Κυβέρνηση και για όλα που κάνει είναι ένα. Να μειώσουμε το δημόσιο έλλειμμα, για να μπορέσουμε να παράγουμε πλούτο. Αυτός ο πλούτος θα πρέπει να μοιραστεί σε όλους τους έλληνες και ειδικότερα -αυτός είναι ο στόχος- στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: κάνει λόγο για “παράγκες” που φιλοδοξούν να ακυρώσουν το μέλλον της πόλης
Επόμενο άρθροΔιάλεξη στο Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου