Αρχική Νέα Τοπικά Γιακουμάτος για κατοικίες Χριστού Βαρβασίου: Βρείτε μας οικόπεδο!

Γιακουμάτος για κατοικίες Χριστού Βαρβασίου: Βρείτε μας οικόπεδο!

9


“Ανετος και ωραίος” εμφανίστηκε ο υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος που συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του ΟΕΚ Φώτη Αγαδάκο και το βουλευτή Γιάννη Πίττα, επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής το συγκρότημα των Λαϊκών πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στατικότητας οι πολυκατοικίες, πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι να δημιουργηθούν νέα διαμερίσματα για τους 123 δικαιούχους στα οποία  και θα μετοικήσουν.
Ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε έτσι πως ο ΟΕΚ θα αναλάβει την ανέγερση του νέου οικισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Πρόνοιας (στο οποίο ανήκει η πλειοψηφία των διαμερισμάτων) αρκεί η τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει οικόπεδο.

Ως λογικό χαρακτήρισε εξάλλου το αίτημα να μην φύγουν από τα σπίτια τους πριν γίνει ο νέος οικισμός. Μάλοιστα συνηγόρησε και ο εκελών χρέη προέδρου του ΟΕΚ ότι πρόκειται για ένα αίτημα που είναι εύκολο να ρυθμιστεί.
Η κοροϊδία βέβαια συνολικά του ΟΕΚ φαίνεται να υπάρχει στο γεγονός ότι από την εποχή που προσφέρθηκε το οικόπεδο από το Δήμο Χίου στο Βασιλεώνοικο (επί Δημαρχίας Π. Παντελάρα) δεν έχει δηλώσει ότι δεν επαρκεί για να κτίσει όλα τα διαμερίσματα. Εκτός και αν ποτέ ο Δήμος Χίου δεν έστειλε την απόφασή του στον ΟΕΚ…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: κάνει λόγο για “παράγκες” που φιλοδοξούν να ακυρώσουν το μέλλον της πόλης
Επόμενο άρθροΔιάλεξη στο Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου