Αρχική Νέα Τοπικά Ευχαριστίες Σωματείων Συνταξιούχων ΝΑΤ για τη συμπαράσταση στην απεργία των ναυτεργατών

Ευχαριστίες Σωματείων Συνταξιούχων ΝΑΤ για τη συμπαράσταση στην απεργία των ναυτεργατών

12


Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ του νησιού μας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους συνταξιούχους και εν ενεργεία ναυτικούς για την μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα μας.
Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους φορείς του νησιού μας που με τον ένα ή άλλο τρόπο, εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους δίκαιους αγώνες των ναυτεργατών της χώρας μας που με πολυήμερους και επιτυχημένους απεργιακούς αγώνες καταδίκασαν το αντιναυτεργατικό και φιλοεφοπλιστικό νομοσχέδιο που χτυπά το δικαίωμα στη δουλειά, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, εκπαιδευτικά δικαιώματα των ναυτεργατών και σπουδαστών των ναυτικών Σχολών. Καταδίκασαν το νομοσχέδιο, αφού οι νησιώτες και οι άλλοι επιβάτες θα είναι έρμαιο της ασυδοσίας και κερδοσκοπίας των ακτοπλόων εφοπλιστών.
Η πρώτη φάση των αγώνων ενάντια στο σχέδιο νόμου κλείνει με την αναστολή της απεργίας, που βρίσκει την κυβέρνηση να χάνει την ψυχραιμία της και να καταφεύγει στην έσχατη αντιλαϊκή και αντισυνταγματική απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, αφού η προσπάθεια τους και των εφοπλιστών, απέτυχε να στρέψει τις άλλες κοινωνικές ομάδες ενάντια στην καθολική και πρωτοφανή σε συμμετοχή απεργία των ναυτεργατών.
Αυτό που έκανε την κυβέρνηση να χάσει εντελώς την ψυχραιμία της, ήταν και η συμπαράσταση των εργαζομένων από διάφορους κλάδους, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που με στάσεις εργασίας ή απεργίες κατέβηκαν στα λιμάνια, καταδικάζοντας τις αντιλαϊκές ενέργειες της κυβέρνησης και συμπαραστεκόμενοι στους απεργούς ναυτεργάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Απαιτούμε την απόσυρση του καταστρεπτικού σχεδίου νόμου, το οποίο έχει
καταδικάσει ολόκληρος ο ναυτόκοσμος, οι νησιώτες και οι εκπαιδευτικοί και
σπουδαστές των Ακαδημιών Ε.Ν.
Απαιτούμε την ανάκληση  της πολιτικής  επιστράτευσης,  σαν παράνομη
ενέργεια της κυβέρνησης να χτυπήσει μια καθόλα νόμιμη απεργία, πριν ακόμη
στεγνώσει το μελάνι της απόφασης της δικαιοσύνης.
Ο   αγώνας  ενάντια  στο  νομοσχέδιο  συνεχίζεται.   Δεν  θα  περάσουν   οι
καταστροφικές συνέπειες του στην Ναυτική Εκπαίδευση, στο δικαίωμα στην
εργασία, στο κοινωνικό δικαίωμα σε σύγχρονες, καθημερινές και φτηνές
ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και το δικαίωμα μας στην ασφάλιση  και σε
ανθρώπινη σύνταξη.
Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις παραμένουμε σε ετοιμότητα και είμαστε έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις όποτε οι καιροί απαιτήσουν.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘα γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ Καρδαμύλων
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 1/3/2006