Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Ακριβότερες οι αστικές συγκοινωνίες στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ: Ακριβότερες οι αστικές συγκοινωνίες στην Αττική

7

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Ακριβότερες οι αστικές συγκοινωνίες στην Αττική


Eurokinissi
Στα 0,50 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου στα λεωφορεία

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Προηγούμενο άρθρο:
Στα 50 λεπτά αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου – Σε 1 ευρώ η «σημαία» στα ταξί (20/1/2006)
Σε ισχύ τίθεται από την 1η Μαρτίου 2006 το νέο τιμολόγιο κομίστρου για τους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας, με βάση την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Μεταφορών.


Στα λεωφορεία και τρόλεϊ το εισιτήριο φτάνει τα 0,50 ευρώ (μειωμένο 0,25 ευρώ), στα λεωφορεία Express που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο σε 3,20 ευρώ (μειωμένο 1,60 ευρώ).


Στις γραμμές του ΗΣΑΠ, το εισιτήριο ανέρχεται από 0,70 ευρώ έως 0,80 ευρώ (με δικαίωμα μετεπιβίβασης στο Μετρό). Στο Μετρό το εισιτήριο θα είναι 0,80 ευρώ με δικαίωμα μετεπιβίβασης στη γραμμή των ΗΣΑΠ.


Αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές των εισιτηρίων του Τραμ, του Προαστιακού, όλων των ενιαίων εισιτηρίων (ημερήσιο, εβδομαδιαίο κ.λπ.) καθώς και των καρτών απεριορίστων διαδρομών.


Από την 1η Μαρτίου 2006 καταργούνται όμως η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ και Μετρό αξίας 35,00 ευρώ, καθώς και η αντίστοιχη ετήσια κάρτα αξίας 350 ευρώ.


Στο εξής θα υπάρχουν δύο μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών: Μία για λεωφορεία και τρόλεϊ στα 17,50 ευρώ (μειωμένο 8,80 ευρώ) και μία για λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό, Προαστιακό και Τραμ στα 38 ευρώ (μειωμένο 19 ευρώ).


Όσοι έχουν προμηθευτεί ήδη την ετήσια κάρτα των 350 ευρώ, μπορούν να την χρησιμοποιούν.


Όσοι επιβάτες διαθέτουν εισιτήρια με τις παλιές τιμές θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι και την 31η Μαΐου 2006. Μετά θα θεωρούνται άκυρα και δεν θα ανταλλάσσονται με νέα.


Στα ταξί, η τιμή της σημαίας διαμορφώνεται στο 1 ευρώ από 85 λεπτά που ήταν μέρι σήμερα, ενώ το κόστος της ελάχιστης διαδρομής διαμορφώνεται στην Αθήνα και τον Πειραιά στα 2,50 ευρώ από 1,75.


news.in.gr


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛειτουργεί κανονικά η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος
Επόμενο άρθροΚοινή συνεδρίαση ΝΣ- ΔΣ Χίου για το νερό