Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Διαξιφισμοί στη Βουλή για το θέμα της επιστράτευσης των απεργών ναυτικών

ΕΛΛΑΔΑ: Διαξιφισμοί στη Βουλή για το θέμα της επιστράτευσης των απεργών ναυτικών

7

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την επιτράτευση των απεργών ναυτεργατών.
Ο κ. Κεφαλογιάννης υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου, ενώ άφησε αιχμές για υποκινούμενες πολιτικά απεργίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “εξυπηρετούσαν πολιτικές σκοπιμότητες και ισορροπίες”.


Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου και Χρήστος Πρωτόπαπας, έκαναν λόγο για διχαστικές πολιτικές και αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης.


“Αναξιοπιστία, αυταρχισμός και ανευθυνότητα είναι τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης της ΝΔ. Εδώ στη Βουλή είπατε δεν θα προχωρήσετε σε πολιτική επιστράτευση” ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κεφαλογιάννη που του απάντησε: “Εσείς προσωπικά, με διαφορετική ιδιότητα, υπερασπιστήκατε 10 επιστρατεύσεις”.


“Θα το εκτιμούσαμε αν είχατε φιλότιμο να υποβάλετε την παραίτηση σας”, σχολίασε ο κ. Πρωτόπαπας για να πάρει την απάντηση από τον κ. Κεφαλογιάννη: “Εσείς δεν είχατε το φιλότιμο να παραιτηθείτε για το Σάμινα και εγκαλείτε εμένα; Λίγη σοβαρότητα. Ο ορισμός της προπαγάνδας κατά τον Γκέμπελς είναι να λες ψέματα και να τα επαναλαμβάνεις”.
Η Αννα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της δίχασε την ελληνική κοινωνία και έστρεψε την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ακόμα ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον ΣΥΝ θα καταθέσουν πρόταση νόμου με την οποία θα αποσαφηνίζεται ακριβώς πότε μπορεί να γίνει πολιτική επιστράτευση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛειτουργεί κανονικά η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος
Επόμενο άρθροΚοινή συνεδρίαση ΝΣ- ΔΣ Χίου για το νερό