Αρχική Νέα Τοπικά Προτάσεις Καρδαμύλων για την Δ’ Προγραμματική Περίοδο

Προτάσεις Καρδαμύλων για την Δ’ Προγραμματική Περίοδο

8

Ένα κατάλογο έργων θα προτείνει ο Δήμος Καρδαμύλων για ένταξη στην Δ’ Προγραμματική Περίοδο. Η απόφαση παρ’ όλες τις διαφωνίες εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων.
Ο “κατάλογος έργων” όπως τον χαρακτήρισε και ο Δήμαρχος Νικόλας Μαρινάκης, αποτελεί στην ουσία το MASTER PLAN του Δήμου στα πλαίσια του επόμενου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.
Υπήρξε βέβαια η κριτική από τη μείζονα μειοψηφία και συγκεκριμένα το Βαγγέλη Μελιτζάνη ότι τα έργα θα έπρεπε να συνοδεύονται και από ένα τεχνικό δελτίο με κατά προσέγγιση προϋπολογισμό, έτσι ώστε να πειστεί η Περιφέρεια για την ένταξή τους.
Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι σε αυτή την πρώτη φάση δεν μπορεί να γίνει.
Πρέπει πρώτα να δουν ποια έργα θα προωθηθούν, αλλά και ποια πιθανόν να χρηματοδοτηθούν από τρέχοντα προγράμματα (όπως για το Ναυτικό Μουσείο ή το βιολογικό καθαρισμό Καρδαμύλων).
Αντιπαράθεση υπήρξε και για το θέμα της ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε, σχετικά με τους φορείς που συμμετείχαν και γιατί δεν καλέστηκε η μείζονα μειοψηφία. Για την τελευταία όμως φάνηκε ότι μάλλον έφταιγε ο δυνατός… αέρας που παρέσυρε τη θυροκολλημένη πρόσκληση όπως δήλωσε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Μαρία Κούβακα.
Στην εισήγηση πάντως του κ. Δημάρχου απουσίαζε η σύνδεση των έργων κατά άξονα και η παρουσίαση της προοπτικής ανάπτυξης με τυχόν πραγματοποίηση των προτεινόμενων έργων που σε 6 συνολικά αναπτυξιακούς άξονες περιλαμβάνει 55 έργα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛειτουργεί κανονικά η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος
Επόμενο άρθροΚοινή συνεδρίαση ΝΣ- ΔΣ Χίου για το νερό