Αρχική Νέα Τοπικά Καρδάμυλα: Προεκλογική αποχώρηση μειοψηφίας από την ΑΔΕΚ

Καρδάμυλα: Προεκλογική αποχώρηση μειοψηφίας από την ΑΔΕΚ

12

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό της Αναπτυξιακής Εταιρείας Καρδαμύλων (ΑΔΕΚ) για το 2006.
Τα έσοδα για το 2006 προϋπολογίζονται περίπου στις 582.000 ΕΥΡΩ και τα έξοδα σε 569.000 ΕΥΡΩ, αφήνοντας έτσι ένα κέρδος περί των 13.000 ΕΥΡΩ.
Την παραίτηση τόσο του ίδιου όσο και γενικότερα της παράταξής του από το Δ.Σ. της εταιρείας κατέθεσε ο Βαγγέλης Μελιτζάνης, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητα του Δημάρχου που είναι Πρόεδρος στην ΑΔΕΚ να συγκαλεί το συμβούλιο μόνο πρωί, ώρες που ο ίδιος λόγω εργασίας δεν μπορούσε να τα παρακολουθήσει.
“Η ΑΔΕΚ δεν μπορεί να λειτουργήσει απογεύματα. Έχετε αντικαταστάτη που αν του το επιτρέπεται θα μπορούσε να έρθει. Η ενέργειάς σας αποδεικνύει ότι υπάρχει σκοπιμότητα στο να μην παρευρίσκεται”, ανταπάντησε ο κ. Μαρινάκης.
Στην κριτική του ο κ. Μελιτζάνης σημείωσε ότι η ΑΔΕΚ δεν αποτελεί μοχλό που θα φέρνει χρήματα μέσα από προγράμματα, αλλά διαχειρίζεται με αδιαφάνεια τους πόρους του Δήμου.
“Αδιαφανή ήταν η περίοδος μέχρι το 2003 όπου λειτουργούσατε χωρίς τιμολόγια και παραστατικά” υπενθύμισε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι αυτά τα προβλήματα σήμερα έχουν ξεπεραστεί.
Δεν έλειψε και η αντιπαράθεση με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουίου όπου στάζει η οροφή.


Αναθέσεις έργων
Ανεξάρτητα από τη στάση της μείζονος μειοψηφίας η Δημοτική Αρχή Καρδαμύλων ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ΑΔΕΚ και περιμένει μέσα από την εκτέλεση έργων να βοηθήσει στην καθημερινότητα του δημότη. Συγκεκριμένα έγινε ανάθεση 20 συνολικά έργων στην ΑΔΕΚ.
Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στόχος είναι αυτά τα έργα να τα πάρουν Καρδαμυλίτες εργολάβοι, αφού πλέον η ΑΔΕΚ διαθέτει πτυχίο μηχανικού. Για το σκοπό αυτό την Τετάρτη το βράδυ θα υπάρξει ανοικτή συνάντηση με τους Καρδαμυλίτες εργολάβους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τη συντριπτική πλειοψηφία των έργων την υπερψήφισε και η παράταξη του κ. Μελιτζάνη. Τα έργα που καταψήφισαν ήταν τα εξής: καθαρισμοί υπονόμων, επέκταση δικτύου ύδρευσης, βελτίωση δρόμου στη Λουσιανή, συντήρηση δημοτικού καταστήματος, καθαρισμοί υπονόμων δημοτικών διαμερισμάτων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛειτουργεί κανονικά η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος
Επόμενο άρθροΚοινή συνεδρίαση ΝΣ- ΔΣ Χίου για το νερό