Αρχική Νέα Τοπικά Παρόν & Μέλλον: αρνείται τη συμμετοχή στο κοινό συμβούλιο Δήμου Χίου- Νομαρχίας...

Παρόν & Μέλλον: αρνείται τη συμμετοχή στο κοινό συμβούλιο Δήμου Χίου- Νομαρχίας για το νερό

6

“ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΘΟΥΜΕ”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Νομαρχιακός συνδυασμός “Παρόν &  Μέλλον” που δηλώνει ότι δεν συμμετέχει αφού δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό του νομαρχιακού συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι ανάλογη θέση και ανακοίνωση μη συμμετοχής στο κοινό συμβούλιο εξέδωσε και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών

Η ανακοίνωση της παράταξης Γαϊσίδη έχει ως εξής:

 

“Εν όψει της κοινής συνεδρίασης του νομαρχιακού και δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης, απευθύναμε προς τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου επιστολή με την οποία ζητούσαμε διευκρινίσεις γύρω από το περιεχόμενο της συνεδρίασης. Μεταξύ άλλων ζητούσαμε και τις εισηγήσεις για τα θέματα ημερήσιας διάταξης τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του νομαρχιακού συμβουλίου. Οι εισηγήσεις αυτές ακόμα να έλθουν.
Παράλληλα, ο πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι το θέμα ημερήσιας διάταξης θα είναι αποκλειστικά η “πορεία των έργων για το νερό”, όπου “ο καθένας μπορεί να κάνει αναφορά και στον Κορακάρη, εφόσον το επιθυμεί”, όπως μας είπε και άρα η συνεδρίαση δεν αποτελεί ανταπόκριση στο αίτημα των 930 πολιτών που ζήτησαν συνεδρίαση για το νερό και τον Κορακάρη.
Είναι λοιπόν σαφές ότι ο νομάρχης και ο δήμαρχος απλώς προτίθενται να επιδοθούν σε ανούσια και χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα και να αναδείξουν τα “αποτελέσματα” της κοινής πολιτικής τους, μέσα από μία προεκλογικού χαρακτήρα συγκέντρωση.
Σεβόμενοι τη λειτουργία των αιρετών οργάνων και το ρόλο των αιρετών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, που είναι ένας ρόλος αποφασιστικός και παρεμβατικός, αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε μία παρωδία νομαρχιακού συμβουλίου και να αυτοακυρωθούμε.
Τους αφήνουμε μόνους να επιδοθούν στην προπαγάνδα τους και να παρουσιάσουν την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζούνε”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛειτουργεί κανονικά η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος
Επόμενο άρθροΚοινή συνεδρίαση ΝΣ- ΔΣ Χίου για το νερό