Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: θα παρακολουθήσουμε το κοινό συμβούλιο αν τεθούν στην...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: θα παρακολουθήσουμε το κοινό συμβούλιο αν τεθούν στην ημερήσια διάταξη όλα τα θέματα που ζητήσαμε

11


Στις 2 Μάρτη πραγματοποιείται στο Ομήρειο η κοινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού και Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, μετά από απαίτηση 933 πολιτών (μέσω υπογραφών).

Θα είμαστε εκεί, τονίζουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη να πάρουν όλοι ανοικτά θέση για τα ζητήματα που έχουμε θέσει και για τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμιά πειστική απάντηση.
Θα είμαστε εκεί, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη να συζητηθούν και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για:


1.Το ζήτημα του ΚΟΡΑΚΑΡΗ, ενάντια στην οικοπεδοποίηση και υπέρ της απαλλοτρίωσης και αναδάσωσής του, βάζοντας μπροστά το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας και όχι το προσωπικό τους συμφέρον και το οικονομικό συμφέρον δυο επιχειρηματιών.
2.Το πανάκριβο ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ για το νερό που πληρώνουμε τόσα χρόνια, για την άμεση κατάργησή του.
3. Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ σχεδιασμό για το νερό,  ένα σχεδιασμό που δεν έχει γίνει και θα είναι βασισμένο σε μελέτες, έρευνες, επιστημονικές αναλύσεις, οικονομικούς απολογισμούς, χρονοδιαγράμματα -δηλαδή υδρογεωλογική μελέτη για όλο το νησί.-


Εφόσον τα δύο συμβούλια αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο αίτημα των 933 που υπέγραψαν το κείμενο, είναι υποχρεωμένα να συζητήσουν τα θέματα που θέσαμε και όχι βέβαια για την “πορεία των έργων που αναφέρονται στο υδρευτικό – αρδευτικό ζήτημα του Δήμου Χίου & του νομού μας”, όπως αυθαίρετα ανακοινώθηκε.


Καλούμε τον πρόεδρο και τα μέλη των δύο συμβουλίων, έστω και την τελευταία στιγμή, να σκεφτούν αν θέλουν πραγματικά να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τα θέματα που θέτουμε ή αν σκοπός τους για άλλη μια φορά (όπως και στη συνέντευξη τύπου του δημάρχου που προηγήθηκε) είναι να εκθέσουν το υποτιθέμενο “έργο” τους για το υδρευτικό, για καθαρά προεκλογικούς λόγους, προγραμματίζοντας άλλη μια φιέστα.
 
Αν πράγματι ισχύει το πρώτο, θα είμαστε εκεί για να πάρουμε μέρος στη συζήτηση. Αν όμως ισχύει το δεύτερο, δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε συμμέτοχοι και δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές.
                                                                                                           
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛειτουργεί κανονικά η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος
Επόμενο άρθροΚοινή συνεδρίαση ΝΣ- ΔΣ Χίου για το νερό