Αρχική Νέα Τοπικά 2,3 εκ. ΕΥΡΩ για πλήρη ανακατασκευή του μόλου Ψαρών ζητά η Νομαρχία

2,3 εκ. ΕΥΡΩ για πλήρη ανακατασκευή του μόλου Ψαρών ζητά η Νομαρχία

5

 
Προβληματική γίνεται πλέον η θαλάσσια επικοινωνία των Ψαρών ακόμη και με τη Χίο, μέσω του πλοίου ΑΡΣΙΝΟΗ, ύστερα από την ολοσχερή σχεδόν καταστροφή από τους νοτιάδες της περασμένης Τρίτης.
Με έγγραφό του ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης ζητά από τον υπουργό Αιγαίου να χρηματοδοτήσει το αναγκαίο έργο, που σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απαιτείται το ποσό των 2.350.000 ΕΥΡΩ.
Το σχετικό έγγραφο που ακολουθεί κοινοποιείται επίσης στο ΓΓ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, στους δύο βουλευτές του νομού και στις Νομαρχιακές Επιτροπές των κοινοβουλευτικών κομμάτων!

 


“Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε ολοσχερής σχεδόν καταστροφή του μόλου του λιμένα Ψαρών, ο οποίος ήδη βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου του 2005, με αποτέλεσμα να καταστεί προβληματική η θαλάσσια επικοινωνία του νησιού ακόμη και μέσω του πλοίο “ΑΡΣΙΝΟΗ” που εκτελεί το δρομολόγιο Χίος- Ψαρά, ενώ ήδη ήταν προβληματική η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά. Με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από τη Ν.Α. Χίου απαιτείται το πόσο των 2.350.000 ΕΥΡΩ για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο μόλο και την ολοκλήρωση των υποδομών στα Ψαρά.
Παρακαλούμε για την άμεση έγκριση της παραπάνω χρηματοδότησης, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των απαιτούμενων έργων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να αρθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι συνθήκες απομόνωσης στο ακριτικό νησί των Ψαρών”.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΣΙΝΟΗ”

Διαφήμιση