Αρχική Νέα Αθλητικά Απόκριες με ποδηλατάδα!

Απόκριες με ποδηλατάδα!

14

 

Αν το τριήμερο της Καθαρής δείτε 15-20 ποδηλάτες στους δρόμους του νησιού μας, μη παραξενευτείτε!! Χιώτες και Αθηναίοι ποδηλάτες, αυτές τις μέρες,  κάνουμε πράξη το slogan μας (Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, το απολαμβάνουμε και το ζούμε!!!!).
Γύρω στους δεκαπέντε ποδηλά-τρεις μέλη του πολύ δραστήριου συλλόγου “Φίλοι του ποδηλάτου Αθήνας” έρχονται στο νησί μας μετά από πρόσκληση του “Ποδηλατείν” να γνωρίσουν τη φύση, τους νησιώτες και τα χιώτικα αποκριάτικα έθιμα. Είναι το ξεκίνημα μιας “αδελφοποίησης” των δύο συλλόγων με σκοπό την εξάπλωση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό – κύριο μέσο μεταφοράς στις πόλεις μας.
Το πρωί του Σαββάτου θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα περιηγηθούμε στους δρόμους του παραδοσιακού Κάμπου.
Η χαλαρή αυτή ποδηλατάδα είναι ανοιχτή στον καθένα. Καλούμε όλους τους φίλους του ποδηλάτου, μικρούς και μεγάλους στο αεροδρόμιο στις 9:15 για μία ποδηλατική διαδρομή μέσα στα καταπράσινα περιβόλια, τα στενά και τα παραδοσιακά Καμπούσικα σπίτια.
Να μη ξεχάσω τη φωτογραφική μου μηχανή, ένα αδιάβροχο (σε πρώτη θέση αλλά αχρείαστο) και το απαραίτητο κέφι!!
Στη συνέχεια η ομάδα της Αθήνας θα κινηθεί αυτόνομα για μία ποδηλατική περιήγηση του νησιού: Σάββατο στα μαστιχοχώρια (Πυργί, Ολύμποι, Μεστά), Κυριακή στη Δυτ. Χίο (Βέσσα, Ελάτα, Λυθί, Ελίντα), Καθ. Δευτέρα επιστροφή στη Χίο (μέσω Ν. Μονής, Ανάβατου και Αυγωνύμων) και για μία γνωριμία με τη πόλη και από την Τρίτη όσοι επιθυμούν, ξεκινούν για το βόρειο τμήμα του νησιού.
Υπενθυμίζουμε τέλος τις εβδομαδιαίες ποδηλατικές προπονήσεις (ανοιχτές  και προσιτές στον καθένα) κάθε Τετάρτη στις 16:30 στο περιφερειακό Καστρομηνά και στη συνέχεια τις συγκεντρώσεις μας στο ποδηλατικό μας στέκι (Ελ. Βενιζέλου 3).
Τηλέφωνο ποδηλατικής επικοινωνίας: 6947-941115 (Νίκος).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΞένης Φύλλα – Γιούργη: Τα τραγούδια του πατέρα
Επόμενο άρθροΑποκριάτικο γλέντι στο Νεοχώρι