Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή “Φουρτούνα”με τα φάρμακα στον ΟΝ

“Φουρτούνα”με τα φάρμακα στον ΟΝ

11


Aν ο στόχος της παρούσας κυβέρνησης είναι να δυσκολέψει τη ζωή των πολιτών έως ότου την καταστήσει αφόρητη, τότε καλά προχωρεί, να συνεχίσει! Aυτή τη φορά η απόφαση που υπηρετεί τον παραπάνω στόχο, έχει να κάνει με τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων στο NAT.
Mε εντολή του Προέδρου του Oίκου Nαύτου Θ. Bαρίνου, τα φαρμακεία στο εξής θα πρέπει να πληρώνονται τοις μετρητοίς τα φάρμακα, που δεν έχουν εγκριθεί από τον ελεγκτή ιατρό του O.N.
Φάρμακα μέχρι 100 ευρώ, εφόσον η συνταγή είναι από συμβεβλημένο ιατρό και όλα τα φάρμακα ανεξαρτήτως τιμής, εφόσον η συνταγή προέρχεται από μη συμβεβλημένο ιατρό.
Tο μέτρο θίγει περισσότερο τη δεύτερη περίπτωση, εφόσον σπανίως κανείς θα χρειαστεί φάρμακα αξίας 100 ευρώ για επείγουσα περίπτωση σε απογευματινή ή νυχτερινή ώρα. Mάλιστα, θίγει περισσότερο τις περιπτώσεις εκείνες, που δεν υπάρχουν ειδικότητες συμβεβλημένες με O.N., όπως οι παιδίατροι.
Mέχρι σήμερα, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του Φαρμα-κευτικού Συλλόγου, υπήρχε η δυνατότητα εντός δύο ημερών να θεωρηθεί η εκτελεσθείσα συνταγή, ενώ και ο ίδιος εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στους ασφαλισμένους.


 

Θ. Βαρίνος: Ευθύνονται οι Φαρμακοποιοί της Χίου, που δεν υπογράφουν σύμβαση
Ως απάντηση στην ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Ο.Ν. Θ. Βαρίνος εξέδωσε αυθημερόν την παρακάτω ανακοίνωση:
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου με την σημερινή απαράδεκτη ανακοί-νωσή του προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους ασφ/νους του Οίκου Ναύτου από τους οποίους ζητά να καταβάλουν αυτοί την αξία των χορηγούμενων φαρμάκων.
Οι φαρμακοποιοί της Χίου είναι οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα που αρνούνται να υπογράψουν σύμβαση με τον Οίκο Ναύτου. Παρότι τους έχουμε υποβάλλει δύο σχέδια μέχρι τώρα τα απέρριψαν, ενώ σε όλη την Ελλάδα την ίδια σύμβαση έχουν υπογράψει χιλιάδες συνάδελφοι τους.
Τώρα με την ανακοίνωση τους αρνούνται να εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία.
Συγκεκριμένα στις 14.6.2005 με το υπ’ αριθμ. 16191 έγγραφό μας, ενημερώσαμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το Φ.Σ. Πειραιά, το Φ.Σ Αττικής και κατ’ επέκταση όλους τους Φ.Σ. της χώρας για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα ΥΕΝ 5421.7/8/2005 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 722.Β/30.05.2005) όσον αφορά την διαδικασία χορήγησης φαρμάκων που εξ’ άλλου ισχύει και για ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθ. 32 του Ν. 3329/2005 (ΦΕΚ 81 Α).
Προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Οίκου Ναύτου αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου δεν έχει υπογράψει σύμβαση μαζί μας., ζητήσαμε την εφαρμογή της πιο πάνω απόφασης του Γενικού Γραμματέα ΥΕΝ, την οποία εφαρμόζουν όλοι οι Φαρμακοποιοί σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου. Η πιο πάνω απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΕΝ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι συνταγές που εκδίδονται από συμβεβλημένους με τον Οίκο Ναύτου ιατρούς ή ιατρούς μονάδων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν χρειάζονται θεώρηση εφόσον η αξία κάθε συνταγής δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ. Κάθε συνταγή που υπερβαίνει το ποσό ατό θεωρείται απαραίτητα πριν εκτελεσθεί από ελεγκτή ιατρό του Οίκου Ναύτου.
Ο Φ.Σ. Χίου με την ανυπόγραφη ανακοίνωση του και τις ραδιοφω-νικές δηλώσεις του Προέδρου, ψεύδεται όταν αναφέρει ότι κατόπιν εντολής του Προέδρου του Οίκου Ναύτου φάρμακα με κόστος πάνω από 100 ευρώ που αναγράφουν οι συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου ιατροί πρέπει να πληρώνονται σε αυτούς της μετρητοίς από τους ασφ/νους.
Καλώ όλους τους ασφ/νους του Οίκου Ναύτου να μην πληρώνει κανένας χρήματα για συνταγές πάνω από 100 ευρώ και να τις θεωρεί από ελεγκτές ιατρούς Οίκου Ναύτου πριν την εκτέλεση τους μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την έκδοση τους.
Αν οι Φαρμακοποιοί σκοπεύουν να ταλαιπωρήσουν τους ασφ/νους του Οίκου Ναύτου αδικαιολόγητα όπως το έκαναν και στο παρελθόν το Δ. ΣΟΝ είναι αποφασισμένο να προστατεύσει τους ασφ/νους μας με κάθε νόμιμο μέσο.
Όσον αφορά τα επείγοντα περιστα-τικά, τα οποία χαρακτηρίζονται έτσι από τους ελεγκτές του ΠΟΝ Χίου, ο Οίκος Ναύτου έχει προβλέψει με το άρθρο 11 του Π.Δ. 894/1981 (ΦΕΚ 226 Α 25/8//1981) όπως τροποποιήθηκε να εγκρίνονται οι δαπάνες για φάρμακα, ιατρικές αμοιβές, περίθαλψη σε εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων κτλ μέσα σε 20 μέρες από την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν.
Η παρούσα ανακοίνωση διαβιβά-ζεται στο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μαζί με την απαράδεκτη ανακοίνωση του Φαρμακευτικούς Συλλόγου, ώστε να ενημερωθούν για την συμπεριφορά του Φ.Σ. Χίου ο οποίος αρνείται να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΤην παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου.
“Μας ανακοινώθηκε από τον Οίκο Ναύτου, κατόπιν εντολής του Προέδρου του, ότι τα φάρμακα με κόστος άνω των 100 ευρώ ανά συνταγή και όλα τα φάρμακα που αναγράφουν μη συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου ιατροί, θα πρέπει να πληρώνονται μετρητοίς στα φαρμακεία, αν αναγράφονται μετά τη 13.00 μεσημβρινή, (ώρες που δεν θα βρίσκεται ελεγκτής για προώθηση στον Οίκο Ναύτου) καθώς και τις αργίες.
Οι Φαρμακοποιοί της Χίου με λύπη τους δηλώνουν ότι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την εντολή του Οίκου Ναύτου.
 Ο Πρόεδρος     Η Γραμματέας
 Θ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ    Α. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

 

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκτός Πρωτοκόλλου επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στα Ψαρά
Επόμενο άρθροΑποκριές στα Ψαρά