Αρχική Νέα Τοπικά Το site της Ευρώπης: www.proeuro.gr

Το site της Ευρώπης: www.proeuro.gr

28

www.proeuro.gr είναι η διεύθυνση του νέου δικτυακού τόπου του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με τίτλο “Ευρωπαϊκή Πρόκληση”.
Για την ιδιαίτερη αυτή προσπάθεια μίλησαν χθες ο πρέσβης ε.τ. Βύρων Θεοδωρόπουλος, ο διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Γιώργος Κασιμάτης και ο Γιώργος Παπαδημητρίου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στον νέο αυτόν χώρο, με έμβλημα την αρπαγή της Ευρώπης, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται, να προβληματίζονται, αλλά και να συζητούν για τα τεκταινόμενα της ευρωπαϊκής κοινότητας. “Ξεκινάει μια προσπάθεια προσέγγισης του Ευρωπαίου πολίτη και αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αυτή που θα πάει στον πολίτη και όχι το αντίστροφο”, αναφέρει ο Γιώργος Παπαδημητρίου, ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία της ιστοσελίδας. Η “Ευρωπαϊκή Πρόκληση” περιλαμβάνει τρεις ενότητες: τις Γνώμες, όπου καταγράφονται σχόλια και απόψεις για κάθε βραχυπρόθεσμο θέμα που ανακύπτει στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα, τις Αναλύσεις, που προσφέρουν χώρο για εμπεριστατωμένη μελέτη της προοπτικής και των προβλημάτων της Ε.Ε. με απώτερο σκοπό τη δημιουργία καινούργιων πορισμάτων, και την Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη, η οποία αποτελεί μία βάση δεδομένων μεγάλου μέρους της ευρωπαϊκής βιβλιογραφίας στα ελληνικά έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν με άνεση να παρακολουθούν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Με άλλα λόγια, αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό, μία νέα “δεξαμενή πληροφοριών” για την επικαιρότητα και για όσα συνέβησαν στο παρελθόν, ανοιχτή σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα και με κύριο γνώμονα την αντικειμενικότητα. Η σημασία της “Ευρωπαϊκής Πρόκλησης” φαίνεται και από τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτήν, όπως του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, του τέως πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη και του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Χατζηδάκη.


Στο ανθρώπινο δυναμικό που συνεργάστηκε για την ολοκλήρωση και τον εμπλουτισμό του διαδικτυακού τόπου είναι επιστήμονες διαφορετικών χώρων, όπως ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Τασσόπουλος, ο Σωτήρης Ντάλης, διεθνολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών, και ο δικηγόρος Θανάσης Ξηρός.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 02/03/2006

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Φουρτούνα”με τα φάρμακα στον ΟΝ
Επόμενο άρθροΑπόκριες με ποδηλατάδα!