Αρχική Νέα Τοπικά Κέρδισε τους Ψαριανούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Κέρδισε τους Ψαριανούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

5

 
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που πρέπει να υπάρξει από την Πολιτεία για τα μικρά νησιά, για τις γωνιές της πατρίδας μας όπου ο πληθυσμός συνεχώς μειώνεται, αποτελεί η ανεπίσημη επίσκεψη  του Πρώτου Πολίτη της χώρας στα ακριτικά Ψαρά.
Για 4 και πλέον ώρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε χθες τα Ψαρά για να ζήσει μαζί με τις μερικές εκατοντάδες των κατοίκων μια απλή καθημερινή μέρα.
Σε μια σεμνή τελετή στο Δημαρχείο ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης των Ψαρών, όπου του παραδόθηκε αναμνηστική πλακέτα και δώρο η σημαία των Ψαρών. Την έκπληξη του εξέφρασε ο κ. Παπούλιας γιατί αν και πήγε σχεδόν απροειδοποίητα εντούτοις του ετοίμασαν μια τόσο ζεστή υποδοχή.
Ο κ. Πρόεδρος προχώρησε σε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο- Λύκειο των Ψαρών όπου έδωσε τα εύσημα στη Δημοτική Αρχή για την πολύ κατάσταση των σχολείων.
“Κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα στα Ψαρά και να μην αναγκαστούν να φύγουν γι’ αυτό το λόγο στον Πειραιά”, του είπε ευχαριστώντας τον ο Δήμαρχος, Μανόλης Αγαπούσης. Φέτος στα Ψαρά είναι 8 μαθητές στο νηπιαγωγείο, 32 στο δημοτικό και 18 στο γυμνάσιο- λύκειο.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον ιστορικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, από όπου ξεκίνησε ο μπουρλοτιέρης Κανάρης, για να του τεθούν τα πρώτα αιτήματα από τον ιερέα των Ψαρών πάτερ Ιωακείμ, σχετικά με τα στατικά προβλήματα που παρουσιάζει η εκκλησιά.
Τόσο για το Ι. Ναό όσο και για το δεύτερο πρόβλημα που του αναφέρθηκε, αυτό του λιμανιού που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε με ένα “μη στενοχωριέστε εδώ είμαι εγώ”. Διαβεβαιώνοντας ότι θα ζητήσει από την Κυβέρνηση να εξετάσει την οριστική επίλυση των προβλημάτων.
Στη διαδρομή προς το Μοναστήρι της Παναγιάς ο κ. Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί αναλυτικά στην ιστορία των Ψαρών και στα προβλήματα του τόπου. Κυρίως σε αυτό της απομόνωσης, που όπως επισημάνθηκε μπορεί να το βιώνουν και στην ορεινή Ελλάδα, όμως είναι διαφορετικό πράγμα να ερημώσει ένα χωριό και άλλο ένα νησί. “Διότι στο νησί δεν αντιστρέφεται το κλίμα ενώ και η συγκοινωνία είναι αδύνατο να επιδοτηθεί αν δεν υπάρχουν άνθρωποι για να εξυπηρετηθούν”, μας εξήγησε ο κ. Δήμαρχος.
“Μας σκλάβωσε με την απλότητά του. Είναι ένας ωραιότατος άνθρωπος”, μας είπε ο κ. Αγαπούσης που εκ μέρους των Ψαριανών πρόσφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γεύμα σε ταβέρνα του νησιού με βασικό πιάτο βέβαια την ψαριανή αστακομακαρονάδα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Φουρτούνα”με τα φάρμακα στον ΟΝ
Επόμενο άρθροΑπόκριες με ποδηλατάδα!