Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος γονέων παιδικού σταθμού Βαρβασίου: Διαμαρτυρία για την παρατεταμένη “φιλοξενία”

Σύλλογος γονέων παιδικού σταθμού Βαρβασίου: Διαμαρτυρία για την παρατεταμένη “φιλοξενία”

13


Δύσκολη φαίνεται πως είναι η συμβίωση που προκύπτει εξαιτίας μιας αναγκαστικής φιλοξενίας, ειδικά μάλιστα όταν δεν γίνεται γνωστό πότε αυτή (η φιλοξενία) θα τερματιστεί.
Έτσι με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του παιδικού Σταθμού Βαρβασίου επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την παρατεταμένη φιλοξενία του δημοτικού σταθμού “Νερομπογιές  & Νότες”, μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε πέρυσι προπαραμονή Πρωτοχρονιάς στο κτήριο που στεγαζόταν.
Σε ερώτησή μας προς τον πρόεδρο της ΔΑΕΧ Στέλιο Ηλιαδάκη πότε προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επισκευής του κτηρίου επί της οδού Αμάντου, μας τόνισε ότι υπολείπονται μόνο οι ελαιοχρωματισμοί. Φάνηκε όμως διστακτικός στο κατά πόσο η Πυροσβεστική θα δώσει τη σχετική άδεια πυρόσβεσης. Παράλληλα μας τόνισε ότι η ΔΑΕΧ εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο ανεύρεσης νέου κτηρίου.
Οι γονείς όμως από τον παιδικό σταθμό Βαρβασίου φαίνονται να ανησυχούν για περαιτέρω παραμονή του δημοτικού σταθμού στις εγκαταστάσεις του Βαρβασίου, πράγμα που φαίνεται επίσης να εξετάζεται από τη ΔΑΕΧ αν κρίνουμε το σχόλιο του κ. Ηλιαδάκη ότι ο χώρος είναι για 100 παιδιά και τώρα έχει περί τα 45.

Ανακοίνωση
“Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Βαρβασίου επισημαίνει τα ακόλουθα:
Μετά τη φιλοξενία του σταθμού “Νερομπογιές και Νότες” έχουν προκύψει τα εξής προβλήματα:
Τα καινούργια παιδιά φιλοξενήθηκαν σε χώρους οι οποίοι ήδη λειτουργούσαν σαν αίθουσες για τα παιδιά του δικού μας παιδικού σταθμού.
Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μας άλλαξαν περιβάλλον και υπέστησαν την ίδια ταλαιπωρία με τα φιλοξενούμενα παιδιά, ίσως και χειρότερη διότι τους στέρησαν τον “άριστο”, όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν, χώρο και τόσο το προσωπικό όσο και αυτά αισθάνονται σε χειρότερη μοίρα από τους νεοαφιχθέντες.
Τα παιδιά μας αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε βοηθητικούς χώρους και απασχολούνται με υποδεέστερα από πριν μέσα.
Τελικά η ανθρωπιά που όλοι δείξαμε από την αρχή -παρά τα όσα ελέχθησαν- για τους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε ανάγκη δεν εκτιμήθηκε καθόλου και δεν αναφέρθηκε ούτε καν επιγραμματικά στην εκδήλωση βράβευσης που έγινε.
Φαίνεται ότι σήμερα πια η ανθρωπιά θεωρείται βλακεία ή αδυναμία.
Θα αναγκαστούμε λοιπόν να προχωρήσουμε σε περισσότερες ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών μας, μιας και ο χρόνος που αρχικά τέθηκε ως προϋπόθεση για την παραμονή των παιδιών στο χώρο αυτό φαίνεται ότι όχι μόνο δεν θα τηρηθεί αλλά διεκδικήθηκε ήδη να γίνει μόνιμος.
Μετά δε τις πρόσφατες βραβεύσεις του προσωπικού θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε τα εξής:
Ο παιδικός σταθμός Νερομπογιές & Νότες είναι ή όχι επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου;
Οι γονείς πληρώνουν τροφεία για τα λειτουργικά του έξοδα; Με τη μετεγκατάστασή τους όμως απαλλάσσονται από τα έξοδα ενοικίου, νερού κλπ. γιατί φιλοξενούνται σε δημόσιο χώρο.
Η Δημοτική Αρχή άραγε παραχωρεί και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις δημοτικά κτήρια χωρίς ανταλλάγματα;”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιάρρηξη στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Πυργί
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 9/3/2006