Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειακός Δρόμος Κάστρου: Ναι του ΥΕΝ στην Προγραμματική Σύμβαση αλλά υπό όρους

Περιφερειακός Δρόμος Κάστρου: Ναι του ΥΕΝ στην Προγραμματική Σύμβαση αλλά υπό όρους

5

 
Την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Χίου και Δήμου Χίου για την κατασκευή του προσωρινού δρόμου ανατολικά του τείχους του Φρουρίου, ενέκρινε η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΕΝ ζητά βέβαια να “τηρηθούν οπωσδήποτε τα παρακάτω” και επισυνάπτει συνολικά 9 σημεία που περιέχονται στο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΥΕΝ Γιώργο Βλάχο.
Αυτό που διακρίνεται στους όρους του ΥΕΝ είναι ότι θέλει να διασφαλίσει πως όλες οι ευθύνες για τυχόν προβλήματα στο δρόμο είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω καιρού θα ανήκουν στο Δήμο Χίου και δεν θα έχει καμιά ευθύνη τόσο το Λιμενικό Ταμείο όσο και το Λιμεναρχείο Χίου.
Παράλληλα ζητείται να αναγραφεί στην Προγραμματική Σύμβαση, η οποία αρχικά έχει ισχύ για 10 χρόνια, το ποσό της χρηματοδότησης (ένα λεπτό σημείο για το ύψος του προϋπολογισμού του έργου) και το χρονοδιάγραμμα του έργου.
Τα σημαντικότερα σημεία που θέτει η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του ΥΕΝ είναι τα εξής:
* Να αναγραφεί στο άρθρο 1 ότι “σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η κατασκευή, συντήρηση, επισκευή και λειτουργία του προσωρινού δρόμου ανατολικά του τείχους του Φρουρίου”.
* Να προστεθεί στο άρθρο 2 της Π.Σ. “να λειτουργεί, συντηρείται- επισκευάζεται ο προσωρινός δρόμος με ευθύνη του Δήμου Χίου”.
* Ο Δήμος Χίου θα φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για: τη λειτουργία της προσωρινής οδού, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση οχημάτων κινούμενων σε σχέση με το λιμένα, πάντοτε σε χρόνο σχετικό με αφιξοαναχωρήσεις πλοίων, επιτρέποντας τη διέλευση, εφόσον κρίνεται ασφαλές σε εύλογο χρόνο πριν την άφιξη του πλοίου και απαγορεύοντας την πρόσβαση μετά την απομάκρυνση και του τελευταίου αποβιβασθέντος οχήματος.
– τον αποκλεισμό της προσωρινής οδού, κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών συνθηκών
– τον αποκλεισμό της προσωρινής οδού, εφαρμόζοντας επαρκές σύστημα φύλαξης κάθε φορά που… θα κρίνει ότι δεν είναι ασφαλής η διέλευση των οχημάτων και θα ενημερώνει συνεπακόλουθα εγγράφως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
* Να καθοριστεί… το ποσό χρηματοδότησης
* Να καθοριστούν… χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, ο χρόνος ισχύος θα είναι 10 έτη.
* Να ληφθούν όλες οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις εκτέλεσης των εργασιών, σύμφωνα με το νόμο 2971/01.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνεξάρτητη υποψηφιότητα Μάρκου Ψώρα στο Δήμο Ομηρούπολης
Επόμενο άρθροΒολές με πραγματικά πυρά σε θαλάσσια περιοχή