Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου για εκπαίδευση σκυλιών δολοφόνων

Καταγγελία Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου για εκπαίδευση σκυλιών δολοφόνων

9


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχωρεί ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου δίνοντας στη δημοσιότητα μαρτυρία πολίτη που κατήγγειλε την παρανομία και στην αστυνομία, σχετικά με την εκπαίδευση σκυλιών pit-bull.
Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της περασμένης Τρίτης σε περιοχή κοντά στα σφαγεία του Δήμου Χίου όπου όπως καταγγέλλει ο σύλλογος “συναντήθηκαν δύο άντρες με σκυλιά pit-bull. Ο ένας έφτασε με τα πόδια και ο άλλος με μοτοσικλέτα, ο αριθμός κυκλοφορίας της οποίας δόθηκε στην Αστυνομία. Απομακρύνθηκαν μερικά μέτρα από την είσοδο των σφαγείων και προέτρεψαν τα σκυλιά να μαλώσουν. Λίγο αργότερα έφυγαν και οι δύο με τη μοτοσικλέτα και το γερό σκυλί. Επανήλθαν για να πάρουν το άλλο αιμόφυρτο. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον αυτόπτη μάρτυρα στην Αστυνομία”.
Προχωρώντας την έρευνά του ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος διαπίστωσε ότι το πληγωμένο ζώο δεν εξετάστηκε από κανένα ιδιώτη κτηνίατρο του νησιού.


Η ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού έχει ως εξής:
ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

   Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2006, στις 2.30 το μεσημέρι, μπροστά από τα σφαγεία, στην περιοχή του Αγίου Ματθαίου στην πόλη της Χίου, συναντήθηκαν δύο άντρες με σκυλιά pit-bull. Ο ένας έφτασε με τα πόδια και ο άλλος με μοτοσικλέτα, ο αριθμός κυκλοφορίας της οποίας δόθηκε στην Αστυνομία. Απομακρύνθηκαν μερικά μέτρα από την είσοδο των σφαγείων και προέτρεψαν τα σκυλιά να μαλώσουν. Λίγο αργότερα έφυγαν και οι δύο με τη μοτοσικλέτα και το γερό σκυλί. Επανήλθαν για να πάρουν το άλλο αιμόφυρτο. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον αυτόπτη μάρτυρα στην Αστυνομία. Από όσο γνωρίζουμε δεν επισκέφθηκαν κανένα ιδιώτη κτηνίατρο για να περιθάλψουν τον χτυπημένο σκύλο. Πιθανόν να το αποτέλειωσαν με μία σφαίρα (εφόσον στη Χίο η κατοχή όπλου είναι συνηθισμένο φαινόμενο) ή να το πέταξαν ημιθανές σε κάποια ερημιά ή κάδο σκουπιδιών (εξίσου σύνηθες φαινόμενο στο νησί).
   Επισημαίνουμε πως σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία απαγορεύεται η κακοποίηση ζώων (Ν.1197, άρθρο 1.2), απαγορεύονται οι κυνομαχίες (Ν.3170, άρθρο 2.4) και πως οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινικές κυρώσεις (φυλάκιση μέχρι δώδεκα μήνες και χρηματική ποινή από 5.000 έως 12.000 ευρώ, Ν.3170, άρθρο 12.1) και με διοικητικές κυρώσεις (χρηματική ποινή από 300 έως 1.500 ευρώ Ν.3170, άρθρο 13.1).
   Είναι περιττό να επαναληφθεί πως τέτοιες πράξεις ντροπιάζουν ολόκληρη την κοινωνία και δυσφημούν το νησί. Για όσους δεν ενδιαφέρονται για την ευζωία των σκύλων τους παρακαλούμε να σκεφτούν τι γίνεται όταν ένα σκυλί, εκπαιδευμένο να επιτίθεται, ξεφεύγει από τον έλεγχο του ιδιοκτήτη του: θυμόμαστε όλοι το περσινό περιστατικό με το pit-bull που κόντεψε να κατασπαράξει ένα παιδάκι.
   Ευελπιστούμε πως η Εισαγγελία, η Αστυνομική Διεύθυνση και η Νομαρχία θα μεριμνήσουν ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, όπως προβλέπεται από το Νόμο, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.


Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, Τ.Θ.41, Χίος 82100


Βασίλης Αγιαννίδης τηλ.6977429622, vassag@otenet.gr
Γιάννης Μακριδάκης, τηλ.6977000744, pelineo@chiosonline.gr
Κλαίρη Κοσσένα τηλ.6972028247, kossena@otenet.gr
Δήμητρα Καυκάλα τηλ.6945056404.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνεξάρτητη υποψηφιότητα Μάρκου Ψώρα στο Δήμο Ομηρούπολης
Επόμενο άρθροΒολές με πραγματικά πυρά σε θαλάσσια περιοχή