Αρχική Νέα Τοπικά Το “οβάλ” γραφείο του επιχειρηματικού κόσμου

Το “οβάλ” γραφείο του επιχειρηματικού κόσμου

22

 

Την παρουσίαση του ανακαινισμένου κτηρίου του Επιμελητηρίου, στο οποίο δεσπόζει στον 1ο όροφο η νέα αίθουσα συνεδριάσεων, έκανε ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Αντώνης Ζαννίκος.
   Το κτήριο που από την εφοπλιστική οικογένεια Στρατή Ανδρεάδη αγοράστηκε στα 1940 από τον τότε Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αντώνη Φραγκάκη για να ολοκληρωθεί η επισκευή του λίγα χρόνια αργότερα (επί θητείας Καραμαούνα) έχει ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής και δίνει ένα διαφορετικό τόνο στο κέντρο της αγοράς.
   Ο κ. Ζαννίκος παρουσιάζοντας το “οβάλ γραφείο” τόνισε ότι δίνει άλλο κύρος στο θεσμό και το Επιμελητήριο Χίου συναγωνίζεται επάξια άλλα Επιμελητήρια ευρωπαϊκών πόλεων.
   Το κόστος των εργασιών έφθασε στις 60.000 ΕΥΡΩ (με προϋπολογισμό έργου 70.000) ενώ η δημοπράτηση και ο έλεγχος του έργου έγινε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή την οποία και ευχαρίστησε.
Η πιο σημαντική έλλειψη που παρουσιάζει πάντως είναι η τοποθέτηση ειδικής ράμπας για τα άτομα με αναπηρίες. Οπως είπε το εξέτασαν αλλά δεν μπορούσαν να τοποθετήσουν κάτι ανάλογο με τη ράμπα που υπάρχει στο Δημαρχείο. Και όμως αν εξέταζαν καλύτερα θα έβρισκαν την πιο φιλική ως προς το κτήριο λύση. Σημείωσε όμως ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο τοποθέτησης εξωτερικού ανελκυστήρα, πράγμα που φαντάζει πιο δύσκολο για να επιτευχθεί.
  Ο κ. Ζαννίκος δεν απέφυγε και τις… προεκλογικές δεσμεύσεις για ανακαίνιση και του ημιυπόγειου χώρου του επιμελητηρίου, συνολικής επιφάνειας 300 τ.μ., όπου θα μπορεί να φιλοξενεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Ερωτώμενος για τις εκλογές σημείωσε ότι θα ήταν μια καλή λύση ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.
   Αύριο στις 7.00 μ.μ. πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια της αίθουσας συνεδριάσεων. Αναμένεται δε να είναι παρόντες με αφορμή και τη γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ, οι υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης, υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας.
  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο60χρονος… ο διαρρήκτης της Αγροτικής Τράπεζας Πυργίου
Επόμενο άρθρο18η Γενική Συνέλευση Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπαπτυξης Ελληνικών Νησιών – Ε.Ο.Α.Ε.Ν.