Αρχική Νέα Τοπικά Εξηγήσεις από τον Πρόξενο στη Σμύρνη για το καθεστώς έκδοσης βίζας

Εξηγήσεις από τον Πρόξενο στη Σμύρνη για το καθεστώς έκδοσης βίζας

24

 
Τον τρόπο έκδοσης βίζας σε τούρκους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας και τον έλεγχο που γίνεται στα διαβατήρια, εξήγησε ο πρόξενός μας στη Σμύρνη Γιώργος Κατοπόδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Χίο.
Με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπική εφημερίδα (ΠΟΛΙΤΗΣ) όπου υπερβολικά έκανε λόγο ακόμα και για… “Χίος γιοκ” για το Προξενείο μας στη Σμύρνη, ο κ. Κατοπόδης τόνισε ότι το Προξενείο δρα με βάση οδηγίες από το υπουργείο εξωτερικών και με γνώμονα πρώτα και κύρια το εθνικό συμφέρον.
Σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε με το τουριστικό πρακτορείο ERTURK που πήγε προς θεώρηση διαβατήρια πελατών του επίσης τουρκικού πρακτορείου VERTIGO, το οποίο όμως είναι σε “μαύρη λίστα” λόγω της συμμετοχής του σε θεώρηση πλαστών διαβατηρίων την περίοο 2001.
Εξήγησε επίσης και στο Χιώτη συνέταιρο του ERTURK, Κώστα Μπόλα από το πρακτορείο ΚΑΝΑΡΗΣ πως μπορεί να υπάρξει ρύθμιση αποδεχόμενος τα περί άγνοιας από πλευράς υπαλλήλων του τουρκικού πρακτορείου.

Ο κ. Κατοπόδης σημείωσε επίσης ότι ως υπηρεσία έχουν αυξήσει το προσωπικό που ασχολείται στο συγκεκριμένο τμήμα θεωρήσεων και σημείωσε ότι η έγκριση της βίζας δίνεται το πολύ σε 2 μέρες, εφόσον υπάρχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σπάζοντας το μύθο για πολυήμερες αναμονές.

Μετά τις εξηγήσεις, μάλλον ήταν υπερβολικός ο τίτλος στο δημοσίευμα , αλλά και το έγγραφο Νομάρχη, Δημάρχου Χίου, Επιμελητηρίου Χίου προς τον Πρόξενο το οποίο όμως πριν καν το λάβει ο κ. Πρόξενος φρόντισαν κάποιοι να το διερεύσουν σε μερίδα του τύπου… 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΡομποτικό υποζύγια για τον αμερικανικό στρατό, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΑνοιχτό Πρωτάθλημα Σκάκι στο 4ο Γυμνάσιο