Αρχική Πολιτισμός “Νυφικό κρεβάτι”, με Γεωργούλη, Λουϊζίδου

“Νυφικό κρεβάτι”, με Γεωργούλη, Λουϊζίδου

33

Υπάρχει άραγε ζωή μετά το γάμο; Όταν οι μισοί τελειώνουν με διαζύγιο, οι άλλοι μισοί πως τελειώνουν; Είναι αλήθεια πως όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος, αδυνατεί να ξεχάσει την ημέρα που παντρεύτηκε;
Σ` αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Αλέξης Γεωργούλης με το έργο του Jan de Hartog «Νυφικό Κρεβάτι» (17-19/3 ΟΜΗΡΕΙΟ) 
Το «Νυφικό Κρεβάτι» γράφτηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Το 1948 ανέβηκε στο Brondway, όπου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τιμήθηκε με το βραβείο “Antonette Perry”. Στο έργο περιγράφεται η πορεία της σχέσης ενός ζευγαριού από την πρώτη στιγμή που συναντιέται, στο νυφικό κρεβάτι, μέχρι τη στιγμή της δύσης του. Το Νυφικό Κρεβάτι είναι ένα κολάζ στιγμιότυπων μιας ολόκληρης ζωής. Σκηνές καθημερινές, συνηθισμένες, που στους παντρεμένους θυμίζουν κάτι από τη ζωή τους, ενώ στους ανύπαντρους αυτό που θα μπορούσαν να έχουν ζήσει ή που πρόκειται να ζήσουν.
Ο Ολλανδός συγγραφέας Jan de Hartog με το έργο του αυτό παρουσιάζει σε 6 διαδοχικές εικόνες την κοινή ζωή ενός ζευγαριού, από την πρώτη νύχτα του γάμου τους έως και τα βαθιά τους γεράματα. Παράλληλα με τη φυσική εξέλιξη της ζωής, καθώς τα χρόνια περνούν, οι ήρωες βιώνουν διαφορετικά προβλήματα και προβληματισμούς, όπως η χαρά του πρώτου παιδιού, η αγωνία της ανατροφής των παιδιών, οι μεταξύ τους ζήλιες ή η ανασφάλεια των γηρατειών.
Μια ζωή γεμάτη χαρές, λύπες, συγκρούσεις, απογοητεύσεις, αλλά πάνω από όλα, μιας ζωής γεμάτης αγάπη. Είναι βέβαιο πως αυτό το «Νυφικό Κρεβάτι» μιλά κατευθείαν στις καρδιές όλων των θεατών. Πράγματα που ο καθένας θα αναγνωρίσει στον εαυτό του ή στον σύντροφό του.
Απόδοση: Αλέξανδρος Ρήγας- Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος
Τεχνική Υποστήριξη: Rolling show
Μουσικός επιμελητής: Νίκος Γιατράκος

Οργάνωση: BONAD & Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου
Τιμή εισιτηρίου: 17 €
Ωρα έναρξης: 18:00