Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη Μάρκου Μεννή στον Κοφινά

Επίσκεψη Μάρκου Μεννή στον Κοφινά

23


Αναφορά στο έργο της Δημοτικής Αρχής που ως κύρια ζητήματα έθεσε την επίλυση του υδρευτικού και του κυκλοφοριακού, και που αφορούν όλους τους δημότες έκανε ο Μάρκος Μεννής κατά την επίσκεψη του το βράδυ της Τετάρτης (15/3) στον Κοφινά, συνοδεία δημοτικών συμβούλων.
Στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου επί 1,5 περίπου ώρες άκουσε τα παράπονα και τα αιτήματα των κατοίκων και αφού προηγήθηκε μισής και πλέον ώρας αναφοράς στα γενικά έργα της Δημοτικής Αρχής.
Κύριο θέμα σε Σίφι- Κοφινά το ζήτημα της στενότητας των δρόμων που δημιουργεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Θέση του κ. Μεννή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν έριξαν το βάρος που έπρεπε στις συνοικίες και ότι φέτος θα είναι η χρονιά (προεκλογική γαρ) τω συνοικιών, να γίνουν υποδείξεις για αγορές οικοπέδων από το Δήμο έτσι ώστε να διαπλατυνθούν δρόμοι ή να δημιουργηθούν μικροί χώροι στάθμευσης που  θα φιλοξενούν τα οχήματα ελευθερώνοντας τους δρόμους.
Επίσης σημειώθηκε η ανάγκη για μονοδρομήσεις, αφού το πρόβλημα είναι έντονο σε ορισμένα σημεία αν διασταυρωθεί ΙΧ με μεγάλο όχημα.

Κλείσιμο
Για τα σφαγεία ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι ήδη έχει προχωρήσει η προμελέτη μετεγκατάστασης στην περιοχή του Θόλου, κάτι που εξετάζουν σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Εφόσον όμως προχωρήσει πιο γρήγορα το ιδιωτικό σφαγείο στον Άγιο Γιώργη Συκούση τότε το Δήμος θα κλείσει το δικό του.
Τονίστηκε όμως από τους κατοίκους ότι μόνο χάρη στη δική τους ανοχή λειτουργεί και αυτό δνε πρέπει να το εκλάβουν στο Δήμο ως αδυναμία.

Χωροταξικό
Ο Μάρκος Μεννής τόσο για το θέμα αυτό, όσο και για το ζήτημα των νεκροταφείων σημείωσε ότι προέχει ο χωροταξικός σχεδιασμός, χαρακτηρίζοντας σαν το μεγαλύτερο λάθος του στην πολιτική του καριέρα το γεγονός ότι δεν προχώρηση το Σχέδιο πόλης του Βροντάδου.
Παραδέχθηκε επίσης ότι το ζήτημα του Λωβοκομείου έμεινε πίσω. Σχολίασε ότι μια Δημοτική Αρχή δεν είναι δυνατόν να θέτει πάρα πολλούς στόχους, σημειώνοντας ότι στα ζητήματα του πολιτισμού έγινε το θέατρο Καστρομηνά και ολοκληρώνεται η μελέτη για το REX.


Στάδιο
Στον Κοφινά υποσχέθηκε ότι σε οικόπεδο του Δήμου, που αν χρειαστεί θα γίνουν και απαλλοτριώσεις, σχεδιάζεται να γίνει το Δημοτικό Στάδιο Χίου με στίβο που θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλους αγώνες.
Στη συζήτηση δεν τέθηκε όμως αίτημα των φορέων της περιοχής είναι να μεταφερθεί Λύκειο στο βόρειο τμήμα της πόλης, αφού σήμερα είναι όλα συγκροτημένα στο νότιο τμήμα.
Εξάλλου δέχτηκε τα ευχαριστήρια των κατοίκων για το γήπεδο του Κοφινά, που απέκτησε πλαστικό χορτοτάπητα αν και ακόμα δεν έχου ολοκληρωθεί οι εργασίες, ενώ ζητήθηκε να αποκτήσει σκέπαστρο το γήπεδο μπάσκετ.