Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΣΕΣΝΟΧ για το θέμα της Αγγελικής: Κρατά αποστάσεις και καταθέτει αιτήματα

Ανακοίνωση ΣΕΣΝΟΧ για το θέμα της Αγγελικής: Κρατά αποστάσεις και καταθέτει αιτήματα

11

 

Φιλότιμη πλην… μισή είναι η προσπάθεια του σωματείου των εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου να πάρει θέση –όπως όφειλε- στα ζητήματα υγείας που από τις 8 Απριλίου (ημέρα τραυματισμού και νοσηλείας της Αγγελικής Χατζηδημητρίου) έχουν έρθει τόσο έντονα στην επικαιρότητα.
   Φιλότιμη γιατί αναφέρεται στις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο, καταθέτει τα αιτήματα του κλάδου, υπερασπίζεται όλο αυτό το προσωπικό (σε όλους τους τομείς) που πραγματικά μοχθεί για να γίνει καλύτερη η παροχή των υπηρεσιών και καταθέτει πολιτική θέση.
   Μισή όμως γιατί το συγκεκριμένο δραματικό περιστατικό δεν μπορεί να «χρεωθεί» αποκλειστικά στο γεγονός της έλλειψης προσωπικού ή στη μη λειτουργία μαγνητικού τομογράφου ή ακόμα και στη μη μόνιμη στάθμευση αεροπλάνου του ΕΚΑΒ στο νησί (είναι εφικτό αυτό;).
   Τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις συνθήκες που επικρατούν στις κλινικές, την έλλειψη αγαστής συνεργασίας μεταξύ γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων…
   Και επειδή η υγεία είναι ένας τομέας που πέρα από την ψυχρή λογική έχει άμεση σχέση με το συναίσθημα και τον ψυχισμό των ανθρώπων, αν ο ΣΕΣΝΟΧ (όπως και των συλλόγων των γιατρών) πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο απαντά στα παιδιά της Αγγελικής τότε πράγματι έχει κάνει στο ακέραιο το καθήκον του.
   Μακριά από εμάς δε η λογική της κατακεραύνωσης επιστημόνων και πάνω από όλα ανθρώπων. Μόνο που γιατροί, νοσοκόμοι, δημοσιογράφοι κ.ο.κ., πρέπει να νοιώθουν την ανθρωπιά σε όλες τις στιγμές και όχι μόνο όταν προκύπτει πρόβλημα…
   Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:
  
   «Μετά από τα τελευταία γεγονότα που έκαναν ξανά γνωστό το νοσοκομείο μας στο Πανελλήνιο έχουμε να παρατηρήσουμε ψύχραιμα και πέρα από μικρότητες και σκοπιμότητες ότι:
            Το νοσοκομείο πρόσφερε και θα προσφέρει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των πολιτών της Χίου.
   Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είτε στο ιατρικό προσωπικό ανήκουν, είτε στο νοσηλευτικό, είτε στο διοικητικό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργεί το νοσοκομείο.
   Επιστήμονες που κατακεραυνώνονται από διάφορα ΜΜΕ , για την υποτιθέμενη ανεπάρκεια τους έχουν σπαταλήσει ώρες των ωρών στο νοσοκομείο σώζοντας ανθρώπινες ζωές με πενιχρά μέσα, με πολύ άγχος και πολλές φορές χωρίς να πληρώνονται… Όμως οφείλουμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά, ότι κύριοι υπεύθυνοι για τραγικές ελλείψεις και τη δυσλειτουργία στο νοσοκομείο είναι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
   Αυτές οι πολιτικές εγκατέλειψαν στην τύχη του το νοσοκομείο, με την ανοχή και αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας. Ένα νοσοκομείο χωρίς προσωπικό που ειδικά το καλοκαίρι εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς υποδομές, με αεροδιακομιδές που επί ώρες καθυστερούν χωρίς να βοηθούν το νοσοκομείο να επιτελέσει το έργο του.
   Σ’ αυτό το γενικό πλαίσιο λειτουργίας και επειδή οι εργαζόμενοι σε οποιοδήποτε κλάδο ανήκουν, κρίνονται καθημερινά για τυχόν λάθη, παραλείψεις ή προχειρότητες που πιθανόν να συμβούν, υπάρχουν όργανα ελέγχου τα οποία κρίνουν. Και οι κρίσεις αυτές είναι σεβαστές από εμάς.
      ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
      ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ
   ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ Η ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β. ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.
   ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
   ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ».