Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Στην αφετηρία για τις Πανελλαδικές οι απόφοιτοι λυκείου την Τρίτη

Στην αφετηρία για τις Πανελλαδικές οι απόφοιτοι λυκείου την Τρίτη

13

Την Τρίτη αρχίζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους των ημερησίων ενιαίων λυκείων. Τη Δευτέρα εξετάζονται οι μαθητές των εσπερινών ενιαίων λυκείων. Ένας στους δύο υποψηφίους αναμένεται να εισαχθεί φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι 98.140 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι ημερήσιων ενιαίων λυκείων που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα διεκδικήσουν τις 67.684 θέσεις που τους αναλογούν εφέτος στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στους μαθητές των εσπερινών ενιαίων λυκείων αναλογούν 844 θέσεις σε πανεπιστήμια και TEI.
Oι μαθητές των ενιαίων λυκείων θα εξετασθούν σε πανελλαδικό επίπεδο σε έξι μαθήματα, αρχής γενομένης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Oι υποψήφιοι πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης ως τις 8 το πρωί, ενώ η γραπτή εξέταση θα αρχίσει στις 8.30. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Oι υποψήφιοι των εσπερινών ενιαίων λυκείων πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης ως τις 18.30. Η εξέταση αρχίζει στις 19.00 και διαρκεί τρεις ώρες.
Oι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου για τους μαθητές των εσπερινών ενιαίων λυκείων και στις 6 Ιουνίου για τους τελειοφοίτους του ενιαίου λυκείου που είναι και η μεγαλύτερη κατηγορία διαγωνιζομένων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, περίπου ένας στους δύο υποψηφίους από όλες τις κατηγορίες εξεταζομένων αναμένεται να εισαχθεί εφέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr