Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κλειστά Πανεπιστήμια 23-25 Μαίου

Κλειστά Πανεπιστήμια 23-25 Μαίου

10

 Κλειστά από την Τρίτη έως και την Πέμπτη θα παραμείνουν τα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας, με απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΠOΣΔΕΠ) των καθηγητών. Την Πέμπτη το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι καθηγητές αντιδρούν στις πρόσφατες προτάσεις για αλλαγές στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπως το πλαφόν στα έτη φοίτησης, η εισαγωγή οικονομικού μάνατζερ, ο περιορισμός των δωρεάν συγγραμμάτων κ.ά.
Ζητούν, δε, να μην επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, να αυξηθεί η επιχορήγηση των πανεπιστημίων και να αυξηθούν κατά 10% οι μισθοί τους.
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΔΕΠ αναμένεται να αποφασίσουν την Πέμπτη αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους- ακόμα και μέσα στην εξεταστική περίοδο- ενώ οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν ήδη 24ωρη απεργία για τις 26 Μαΐου.
Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελούν πολλές πανεπιστημιακές σχολές. Μεταξύ των κατειλημμένων σχολών είναι και η Ιατρική της Αθήνας, όπου οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο εξεταστικό σύστημα, με «τράπεζα ερωτήσεων», που αποφασίστηκε για τους πτυχιούχους Ιατρικών Σχολών του εξωτερικού.
Τέλος, οι φοιτητές ζητούν να μην εφαρμοστούν οι τέσσερις νόμοι που ψηφίστηκαν την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή ο νόμος μετεξέλιξης του ΔΙΚΑΤΣΑ σε ΔOΑΤΑΠ, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, η αξιολόγηση και τα Ινστιτούτα Διά Βίου Εκπαίδευσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr