Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΕΟΣ με τη ζούγκλα της ασφάλτου- δίνουν μάχη οι γιατροί για τους...

ΕΛΕΟΣ με τη ζούγκλα της ασφάλτου- δίνουν μάχη οι γιατροί για τους δύο τραυματίες από τη σύγκρουση μοτοσικλετών

6

   Την «κακιά ώρα» τη δημιουργούμε εμείς.
   Και ειδικά όταν πρόκειται για ατυχήματα που συμβαίνουν στο οδικό δίκτυο τη δημιουργούμε συνήθως με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το μέσο μεταφοράς όταν καθόμαστε στη θέση του οδηγού, συνεπικουρούμενη με τα προβλήματα που υπάρχουν γενικά στο οδικό δίκτυο.
   Συνταράχθηκε -και πάλι- η τοπική κοινωνία από το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής. 
   Σφοδρότατη ήταν η μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο μοτοσικλετιστών που σημειώθηκε στο δρόμο παράκαμψης του εργοστασίου της ΔΕΗ, στο Κοντάρι.
   Δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό το Μανόλη Βαξεβάνη του Παναγιώτη, 27 ετών, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το Σταμάτη Ζουμίδη του Νικολάου, 55 ετών, που οδηγούσε στο ρεύμα προς Καρφά.
   Ο Σταμάτης Ζουμίδης τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό πόδι, ενώ ακρωτηριάστηκε κατά τη σύγκρουση το αριστερό χέρι του Μ. Βαξεβάνη.
   Τυχαία από το σημείο εκείνο διέρχονταν οι γιατροί Γιάννης Μαλαφής και Νίκος Τσιλίμης που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και ενημέρωσαν το Νοσοκομείο για τη σοβαρότητα του τροχαίου ατυχήματος. Άμεση ήταν έτσι η μεταφορά στο νοσοκομείο ενώ περί τις 11.00 το βράδυ έγινε η κατεπείγουσα αερομεταφορά τους στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών.
   Εκεί δόθηκε χθες αγώνας από τους γιατρούς για να καταστεί δυνατή η συγκόλληση του χεριού του νεαρού Μανόλη αλλά και να σωθεί το πόδι του γνωστού από τη δράση του στα κοινά Σταμάτη. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα πάντως τα νέα δεν ήταν ευχάριστα σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες προσπάθειες των γιατρών.
  
   Κυκλοφοριακή αγωγή και μέτρα προστασίας
   Την ίδια ώρα τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο για τις μεταφορές στη Θεσσαλονίκη, δείχνουν ότι η χώρα μας με 1.600 νεκρούς το χρόνο κατά μέσο όρο, κατέχει μία από τα χειρότερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα το ποσοστό των θανόντων οδηγών που έχουν καταναλώσει αλκοόλ άνω του ορίου κυμαίνεται στο 32%.
   Σημαντικός βέβαια παράγοντας στην πρόκληση ατυχημάτων, όπως πλείστες φορές έχουμε αναφερθεί, είναι το οδικό δίκτυο ο κακός φωτισμός αλλά δυστυχώς και η «επιθετική» οδήγηση όπου το όχημα δεν αποτελεί δυστυχώς μέσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών μας.
   Να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι της Κυριακής τυχεροί στάθηκαν δύο νεαροί στις Οινούσσες, όταν το δίκυκλο που οδηγούσαν ξέφυγε από την πορεία του για να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά.
   Η «Δημοκρατική» εύχεται περαστικά και στους δύο συμπολίτες μας που δίνουν μάχη στο ΚΑΤ και ολόθερμες ευχές συμπαράστασης στις οικογένειές της. Πιστεύουμε όμως ότι όλες οι εμπλεκόμενες αρχές πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τα μέτρα πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, δηλώνοντας ότι συμμετέχουμε στην όποια καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών αποφασιστεί.

 

AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΦΩΤΟ: όπως και στη φωτογραφία κανονικά πήγαινε στην πορεία του η μοτοσικλέτα με το Στ. Ζουμίδη προς Καρφά, όταν δέχτηκε το χτύπημα από τη μοτοσικλέτα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα…