Αρχική Απόψεις Aρθρα Διαμαρτυρία για τη σιγή της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαμαρτυρία για τη σιγή της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

5

 Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι
 
Επιθυμώ να σας επισημάνω την τεράστια απώλεια που έχει υποστεί η χώρα μας και η προβολή της, από το γεγονός ότι τερματίστηκε  η λειτουργία των ισχυρότατων ραδιοφωνικών πομπών Μεσαίων & Βραχέων της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (VOA) στο Δασοχώρι Ξάνθης και στην Ρόδο.
 
Οι πληθυσμοί στην  ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων (από την Αλβανία, την Ρουμανία μέχρι  την Ανατ. Θράκη και τον Πόντο), της Κύπρου και των Παραλίων της Τουρκίας, της Ανατ. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, έχουν χάσει τις ισχυρότατες συχνότητες 792 & 1260 KHz. Αλλά και οι Ναυτικοί μας, σε όλη την Υδρόγειο, θα στερηθούν την ενημέρωση στην Ελληνική αλλά και μιά σειρά τοπικών γλωσσών στα Βραχέα.
 
Παρακαλώ να πιέσετε ώστε να εξεταστεί σοβαρά η δυνατότητα διατήρησης  μέρους έστω των εγκαταστάσεων της « Φωνής της Αμερικής –» που σήμερα χρησιμοποιεί η ΕΡΑ (δηλ. τους πομπούς Μεσαίων 729 ΚΗz και 1260 KHz καθώς και 2 πομπούς Βραχέων) ώστε να συνεχιστεί η μετάδοση των εκπομπών της ΝΕΤ και της ΕΡΑ-5 (ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ). Οι υποδομές που υπάρχουν, αν κατεδαφιστούν,  δεν ξαναφτιάχνονται.
 
Με τιμή
Κυριάκος Μαρκόνι
Ναυτικός