Αρχική Νέα Τοπικά Ακτοπλοϊα: λειτουργεί ο ανταγωνισμός κατά τον υπουργό ΕΝ

Ακτοπλοϊα: λειτουργεί ο ανταγωνισμός κατά τον υπουργό ΕΝ

12

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ λειτουργεί υποστήριξε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ κ. Βέρας Νικολαΐδου για τα ναύλα στην ακτοπλοΐα.


Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην απόφαση των πορθμείων της γραμμής Πέραμα-Παλούκια να πάρουν πίσω τις αυξήσεις που είχαν ανακοινώσει, ενώ παράλληλα κατέθεσε στα πρακτικά ενδεικτικό κατάλογο εκπτώσεων και προσφορών που χορηγούν οι μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις μετά την απελευθέρωση των ναύλων.


Σύμφωνα με αυτές οι εταιρείες παράλληλα με τις αυξήσεις που ανακοίνωσαν στα εισιτήρια λόγω και της υπέρμετρης αύξησης του κόστους καυσίμων προχώρησαν σε μία σειρά εκπτώσεων που αφορούν κυρίως τα ναύλα επιστροφής ή εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων σε συγκεκριμένες ημέρες (από 10-20%) της εβδομάδας (π.χ. Τρίτη, Τετάρτη, κ.λπ.) αλλά και δωρεάν μεταφορά του ΙΧ κυρίως σε πρωινά δρομολόγια, καθώς επίσης και ειδικές προσφορές που φθάνουν μέχρι και ποσοστού 50% επί των αναγραφομένων τιμών των εισιτηρίων. Ταυτόχρονα πέραν των εκπτωτικών πακέτων-προσφορών οι πλοιοκτήτριες εταιρείες είναι υποχρεωμένες, όπως τονίζει το ΥΕΝ σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, για παροχή εκπτώσεων (χωρίς αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο) για τις κάτωθι κατηγορίες επιβατών:


– Άποροι με ποσοστό έκπτωσης 100% (δωρεάν).


– Παιδιά ηλικίας μέχρι 5 ετών 100% έκπτωση (δωρεάν) και ηλικίας 5-10 ετών 50% έκπτωση.


– Ανάπηροι πολέμου, θύματα πολέμου, βοηθοί ή συνοδοί αυτών, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης 50% έκπτωση.


– Άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω 50% έκπτωση.


– Πολύτεκνοι 50% έκπτωση.


– Συνταξιούχοι του Ν.Α.Τ. 50% έκπτωση.


– Αναπηρικά οχήματα ΙΧΕ συνοδευόμενα από τον δικαιούχο και με ειδικές πινακίδες αναπήρων πολέμου 50%.


Πάντως το επόμενο διάστημα η πολιτική αντιπαλότητα για το ακτοπλοϊκό αναμένεται να ενταθεί, δεδομένης και της έναρξης της θερινής περιόδου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 27/6/ 2006 

Διαφήμιση