Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τα συλλαλητήρια κατά τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τα συλλαλητήρια κατά τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας

14

Φρούριο το Λαγονήσι
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τα συλλαλητήρια κατά τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται εν όψει των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων την Τρίτη και την Τετάρτη, κατά τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, στις 12:00 την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια Πανεπιστημίου και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Την Τετάρτη θα διοργανωθεί συλλαλητήριο στο Λαγονήσι, όπου θα διεξάγεται η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας. Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η ΠΚΣ-ΚΝΕ, έχει κλείσει λεωφορεία για Λαγονήσι την Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 9:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα και με συγκέντρωση στο Λαγονήσι στις 10:00.
Επίσης, σχεδιάζονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου από την Πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος που σχετίζεται με την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ.
Η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας του θερμού κλίματος των ημερών στην παιδεία.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί στο Λαγονήσι. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το ξενοδοχείο, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας, και δεν πρόκειται να επιτρέψει στους διαδηλωτές να πλησιάσουν σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το κτήριο. Επιπλέον, δύο ελικόπτερα και σκάφη του λιμενικού θα περιπολούν την ώρα της Συνόδου.
Στη Σύνοδο συμμετέχουν 40 υπουργοί Παιδείας, ο γγ του Οργανισμού και 200 αντιπρόσωποι από όλες τις χώρες του κόσμου. Θέμα της Συνόδου είναι: Ανώτατη Εκπαίδευση: «Ποιότητα- Ισονομία- Αποδοτικότητα». Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Μ.Γιαννάκου και για πρώτη φορά εκτός Παρισιού, όπου είναι η έδρα του ΟΟΣΑ.
Όσον αφορά στην αιτία των κινητοποιήσεων, φοιτητές και καθηγητές δηλώνουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας για διάλογο επί του προσχεδίου πρότασης για την ανώτατη εκπαίδευση.
Σχετικά με την εξεταστική, φοιτητές και καθηγητές δηλώνουν ότι όπου υπάρχει πρόβλημα για τους επί πτυχίω και όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, όπως διπλωματικές εργασίες, αυτές οι διαδικασίες θα γίνονται με ευθύνη των οργάνων Διοίκησης των τμημάτων. Όσο για την πλειοψηφία των φοιτητών δεν αποκλείεται να γίνει διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο.
Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές προσανατολίζονται σε αναστολή των κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα. Το Σάββατο συνεδρίασε η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ για να εκτιμήσει την κατάσταση.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr