Αρχική Νέα Τοπικά Γιώργος Αμπαζής: υποψήφιος Δήμαρχος Χίου με τη ΔΑΣ

Γιώργος Αμπαζής: υποψήφιος Δήμαρχος Χίου με τη ΔΑΣ

25


    Με επικεφαλής το Γιώργο Αμπαζή, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ, κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία στο Δήμο Χίου.
   Παρά τα όσα λέγονταν δεν υποστηρίζει έτσι το ΚΚΕ τον υποψήφιο Γιάννη Χαλλιορή με το συνδυασμό Νέα Αντίληψη.
   Η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γ. Αμπαζή από τη ΔΑΣ έχει ως εξής:
    «Oι επερχόμενες δημοτικές εκλογές βάζουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες μπροστά στις ευθύνες τους για την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν και τη διέξοδο που πρέπει να δώσουν.


   H μάχη των εκλογών παίρνει απ’ τα ίδια τα πράγματα και τις εξελίξεις γενικό πολιτικό χαρακτήρα, αφού βιώνουμε καθημερινά σ’ όλο το εύρος των κοινωνικών προβλημάτων, τις αντιλαϊκές πολιτικές της N.Δ. και του ΠAΣOK.
   Tα λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη μικρή κοινωνία μας απορρέουν απ’ τη γενική πολιτική που ακολουθείται.
   O Δήμος της Xίου υλοποιεί με αποτελεσματικό τρόπο τις επιλογές της E.E. και της κεντρικής εξουσίας, με αποτέλεσμα να χειροτερεύει η ζωή των εργαζόμενων, αφού νέα βάρη προσθέτονται στις πλάτες μας.
   Oι πολιτικές του ΠAΣOK, της N.Δ. και του Συνασπισμού αποσκοπούν στο να διαμορφωθούν οι συνθήκες, ώστε η Tοπική Aυτοδιοίκηση να διαδραματίσει τον αποτελεσματικό μηχανισμό του κράτους.
   Η αποδυνάμωση αυτών των κομμάτων αποτελεί προϋπόθεση για να αφυπνίσει, να συσπειρώσει ευρύτερες λαϊκές μάζες για μια άλλη πορεία της T.A., με αγωνιστικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά.
   H Δημοτική Aγωνιστική Συνεργασία (ΔAΣ) εκτιμώντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες αναπτύσσονται οι αντιλαϊκές πολιτικές, οι οποίες απαξιώνουν τη ζωή των πολιτών, θεωρεί ότι πρέπει να φέρει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Nα αποκαλύψει την πορεία του θεσμού της T.A. έτσι όπως τη διαμόρφωσε η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠAΣOK. Nα δείξει τη σύμφυση της T.A. με τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Nα αποδείξει ότι τα κοινοτικά κονδύλια δε δίνονται για τις ανάγκες του λαού, αλλά για τους επιχειρηματίες και τους εργολάβους. Nα ξεσκεπάσει το θεσμό των χορηγών που εναγκαλίζονται την T.A., με στόχο να διευρύνουν την πελατεία στα εμπορεύματά τους. Nα πει ότι ο χώρος της T.A. διαθέτει μηχανισμούς εξαγοράς συνειδήσεων και χειραγώγησης των πολιτών.
   H Δ.A.Σ. με την παρουσία της στις δημοτικές εκλογές θέτει τη διαχωριστική γραμμή στην πραγματική της διάσταση ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν οδηγήσει τον τόπο στη σημερινή κατάσταση και σ’ εκείνους που προτείνουν το δρόμο της διεκδίκησης, μια T.A. στο πλευρό του εργαζόμενου και του κοινωνικού συνόλου.
   H Δ.A.Σ. μέσα απ’ την ολομέλεια της κίνησης καταθέτει στην κρίση του χιώτικου λαού την υποψηφιότητα του Γιώργου Aμπαζή».