Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχία: ενημέρωση καταναλωτών για τυχόν εύρεση αλλοιωμένων τροφίμων

Νομαρχία: ενημέρωση καταναλωτών για τυχόν εύρεση αλλοιωμένων τροφίμων

41

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο αντινομάρχης Χίου Παντελής Στεφάνου, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που εντοπίσει πως αγόρασε αλλοιωμένα τρόφιμα.

Αφορμή όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η “καταγγελία της κ. Ρ. Μπατσούκα σε ημερήσια τοπική εφημερίδα σχετικά με αλλοιωμένο προϊόν”.

Οι καταναλωτές λοιπόν πρέπει να κινηθούν ως εξής σε ανάλογη περίπτωση προκειμένου να εξυπηρετηθούν:
“- Το χαλασμένο προϊόν με τη συσκευασία του παραδίδεται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Ν.Α. Χίου (τηλ. 2271044220) προκειμένου να αποσταλεί για τις απαιτούμενες αναλύσεις.
– Η Κτηνιατρική Υπηρεσία ή ο ίδιος ο καταναλωτής ενημερώνει τους Επόπτες Υγείας στη Δ/νση Υγειονομικού της Ν.Α. Χίου(τηλ. 2271081127) προκειμένου να ελεγχθούν και άλλα τρόφιμα της ίδιας παρτίδας σε συσκευασίες κλειστές
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας (Γραφείο Αντινομάρχη, τηλ. & φαξ 2271044345)
– Για προβλήματα τιμών είναι υπεύθυνη η αγορανομία.
 
Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ”

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ που φιλοξένησε την καταγγελία έκανε τη σχετική ακόλουθη πρωτοσέλιδη αναφορά στο φύλλο της 26ης Ιουνίου:


Το τοστ το έφαγε πρώτα … το ζωύφιο


«Σιχάθηκα εδώ και μέρες το ψωμί. Ελάτε να δείτε», τηλεφώνησε στον «π» η κ. Ρένα Μπατσούκα την Παρασκευή το μεσημέρι. Επί τρεις ημέρες τηλεφωνούσε στις Ενώσεις Καταναλωτών, το ΙΝΚΑ κι εκείνοι με τη σειρά τους την παρέπεμπαν στον ΕΦΕΤ. Ανοίγοντας την συσκευασία με τις φέτες για ψωμί του τοστ, προχωρώντας στην τρίτη, το μάτι της έπεσε σε έναν μαύρο κόκκο. Η πιο προσεκτική παρατήρηση διέκρινε ολοφάνερα ότι επρόκειτο για υπόλειμμα από έντομο ή ζωύφιο.