Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ στην καθεμία από τις νησιωτικές ομάδες ανακοίνωσε από...

Οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ στην καθεμία από τις νησιωτικές ομάδες ανακοίνωσε από τη Χίο ο Γιώργος Ορφανός

6

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, μετά τη Μυτιλήνη, επισκέφθηκε τη Χίο. Το Σάββατο το μεσημέρι είχε συναντήσεις με αθλητικούς φορείς του νησιού με εκπροσώπους των ομάδων “Κανάρης”, “Ένωση Χίου-Βροντάδου”, καθώς και με εκπροσώπους της ΕΠΣ Χίου.

 

Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Ορφανός, παρουσία του συνόλου των τοπικών αρχών του νησιού και των βουλευτών Γιάννη Πίττα (Χίου), Γιάννη Ιωαννίδη (Θεσσαλονίκης) και Μάξιμου Χαρακόπουλου (Λάρισας), εγκαινίασε το ανακαινισμένο “ΦΑΦΑΛΙΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ”.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ άλλων: “Για αυτόν που βρίσκεται στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού, είναι μέρα χαράς, γιατί παραδίδεται στη νεολαία της Χίου ένας ανακαινισμένος αθλητικός χώρος με εκλεκτές προδιαγραφές και τεράστιες δυνατότητες. Θέλω να συγχαρώ την οικογένεια Φαφαλιού και να μεταφέρω και τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού, για τη δημιουργία του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου. Η πράξη σας δίνει ένα μήνυμα, ότι όλοι μπορούμε να προσφέρουμε όταν θέλουμε.

 

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ 2004”, το οποίο είχε προετοιμαστεί, για να ισορροπήσει τη διαφορά Λεκανοπεδίου-Περιφέρειας, κατέρρευσε. Στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής του (2000-2004) απορρόφησε μόνο το 16% των κονδυλίων. Ξεκίνησαν μόνο 250 έργα. Εμείς φροντίσαμε να έχουν ολοκληρωθεί 800 έργα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη 1.500. Μέχρι το τέλος του 2007 θα έχουν ολοκληρωθεί 1.800 από τα 3.000 συνολικά.

 

Έχουμε αλλάξει τη ροή των κονδυλίων προς την περιφέρεια, στην οποία διατίθενται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αθλητικές υποδομές. Παράλληλα, η Πολιτεία προχωρά σε ένα πρόγραμμα 500 έργων υψηλού επιπέδου, στο οποίο και η Χίος θα έχει τη δική της σημαντική παρουσία”.

 

Επίσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξήγγειλε οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ στην καθεμία από τις νησιωτικές ομάδες, που συμμετέχουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής τους.

 

Πηγή: ΈΡΑ Βορείου Αιγαίου