Αρχική Νέα Τοπικά Τα προβλήματα του Δήμου τονίζει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών...

Τα προβλήματα του Δήμου τονίζει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης στα Αυγώνυμα.

7

Για ολιγωρία απέναντι σε τρια θέματα που κατά την άποψή της ταλαιπωρούν το Δήμο, κατηγορεί τον δήμαρχο η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης.

“1.) Την ώρα που οι διεθνείς τάσεις στη λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειών, αφορούν τη μεταφορά των κλωβών στην ανοιχτή θάλασσα για λόγους όχι μόνο ρύπανσης αλλά και προστασίας των δικών τους προϊόντων, την ώρα που εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο έχει κάνει αίτηση για μεταφορά της από τον κόλπο της Λαγκάδας στην ανοιχτή θάλασσα, δείχνοντας ότι τα  επιχειρήματα κάποιων είναι σαθρά, την ίδια ώρα η εταιρεία «ΝΗΡΕΑΣ» προβαίνει σε τοποθέτηση νέων ή όπως λέει η ίδια σε αντικατάσταση των παλιών κλωβών.
 Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι απαράδεκτο, αποδεικνύει τις πολιτικές πλάτες στις οποίες στηρίζονται αυτές οι ενέργειες που δεν αφορούν μόνο την κυβερνητική αδιαφορία, αλλά και την πολιτική σε επίπεδο Νομαρχίας και τη στήριξη από τις δημοτικές παρατάξεις των κ.κ Παπαληού ,
Μούνδρου και του αναμενόμενου κυβερνητικού υποψηφίου κ. Μαλαφή.


 Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η περιοχή είναι κορεσμένη και βεβαρημένη, η προβληματική αποχέτευση επιβαρύνει κι άλλο το οικοσύστημα και ο μόνος αποδεκτός ορίζοντας γι αυτές τις δράσεις είναι η απομάκρυνσή τους έξω από τους κόλπους Συκιάδας και Λαγκάδας, μέσα σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα.
 
2.) Στριμωγμένη η δημοτική αρχή από τη δράση της κίνησής μας προσπαθεί ό,τι δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια να τα προλάβει προεκλογικά μήπως τελικά ψαρέψει και κανέναν ψήφο.


 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κτηνοτρόφων μας προσπαθεί να προμηθεύσει κάποιους από αυτούς με νερό με το συνήθη τρόπο των μπαλωμάτων.


 Θα αγοράσει η δημοτική αρχή το σωλήνα και θα τον απλώσουν οι κτηνοτρόφοι επειδή η ίδια δεν έχει εργάτες, με την επικουρική βοήθεια ενός υδραυλικού. Εκμεταλλεύεται λοιπόν για άλλη μια φορά τον πόνο τους για να ενισχύσει το  τσαλακωμένο φιλολαϊκό της πρόσωπο. Επί της ουσίας ας το κάνει το έργο κι ας είναι και προεκλογικό. Το αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι των βουνών μας, έστω κι αν τους πουλά εκδούλευση.


 Αποτελεί τιμή όμως για την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» το γεγονός ότι μετά τη δική της παρέμβαση και πίεση ένα πάριο αίτημα μιας μερίδας κτηνοτρόφων μας φαίνεται να πάει να βρει τη λύση του.
 Είναι ένα δείγμα της αποτελεσματικότητάς της ως αντιπολίτευση που προμηνύει την πολλαπλασιαστική ισχύ της αν με την ψήφο των δημοτών μας βρεθεί στη θέση της συμπολίτευσης. 
 
3) Κατά γενική ομολογία το νερό του Βροντάδου ειδικά αρχίζει να έχει έντονο ποιοτικό πρόβλημα. Η δημοτική αρχή με τη γνωστή ολιγωρία της να επισκευάσει τη λιμνοδεξαμενή του Αίπους, στέρησε τη δυνατότητα στο να γεμίσει με νερό χαμηλού κόστους όπως αυτό που παράγουν οι αφαλατώσεις το
χειμώνα. Η άντληση από το Βασιλεώνοικο, τη στιγμή που έχει νερό η λιμνοδεξαμενή είναι απαράδεκτη, αφού το συγκεκριμένο νερό σημαίνει αλάτι και υδράργυρος.


Καλούμε τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει επίσημα για το τι ακριβώς συμβαίνει και το τι πρόκειται να πράξει.


 Καλούμε τους εργαζόμενους δημότες μας να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στο δήμο και να μη μετρούν παρατάξεις, αλλά να βλέπουν τις δύο πολιτικές που συγκρούονται. Η πολιτική που είναι στο πλευρό τους και στα προβλήματά τους και η πολιτική όλων αυτών των  χρόνων που δημιούργησε και δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.”

 

Περιοδεία της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στα Αυγώνυμα

 

Περιοδεία στα Αυγώνυμα πραγματοποίησε η Αγ.Πρωτοβουλία και σύμφωνα με δελτίο τύπου: “Η περιοδεία της παράταξης στο δημοτικό διαμέρισμα των Αυγωνύμων, απέδειξε κι αυτή τη φορά την απουσία της δημοτικής αρχής από τα πάγια προβλήματα των κατοίκων, οι οποίοι είναι αφημένοι τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση που ενώ εκπροσωπείται στο χωριό, ουδέν έπραξε.


Γεγονός πάντως είναι η πολιτική  σύμπραξη των δύο παρατάξεων άσχετα από τα παλιά ή νέα ονόματά τους οδήγησε κι εδώ στο τέλμα την κατάσταση.


Συγκεκριμένα:
* Ελλιπής Φωτισμός στις παρόδους.
* Ανύπαρκτη συντήρηση στα σοκάκια.
* Έρμαιο το χωριό του κάθε εργολάβου που καλώς δραστηριοποιείται, όμως δεν μπορεί τα μπάζα του να τα αφήνει μέσα στο χωριό και προσθετικά να υπάρχει μια απαράδεκτη εικόνα.
* Η υπογείωση των καλωδίων και των άλλων υποδομών όνειρο θερινής νυκτός παρόλο που η παράταξή μας 8 χρόνια βάζει το ζήτημα χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτε.
* Ανύπαρκτη στήριξη των τουριστικών υποδομών στη βάση της παραδοσιακού χαρακτήρα του χωριού ώστε και οι τριβές να αποφεύγονται και το χωριό να είναι πόλος έλξης λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.


Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει αυτά τα προβλήματα που δυστυχώς για πολλοστή φορά τα βρίσκει και πάλι άλυτα.”