Αρχική Πολιτισμός Η Nana Simopoulos στις 23/8 και 24/8 στη «Φαίδρα»

Η Nana Simopoulos στις 23/8 και 24/8 στη «Φαίδρα»

28

Το πάντρεμα Ανατολής – Δύσης, όπως διαφαίνεται με πολύ επιτυχία, επιχειρεί μουσικά η Ελληνοαμερικανίδα μουσικοσυνθέτις Nana Simopoulos με τη μόνιμη συνεργάτιδά της Caryn Heilman. Καταξιωμένη δημιουργός η Simopoulos, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, έλκοντας την εκ μητρός- το γένος Ξυλά – καταγωγή της από τα Καρδάμυλα.


Οι μελωδίες της, Μουσική του Κόσμου


Παγκοσμίως αναγνωρισμένη η μουσική που έχει γράψει για χορογραφίες, κινηματογράφο και θέατρο, η δουλειά της έχει αποσπάσει επανειλημμένως το ενδιαφέρον ραδιοφωνικών σταθμών και του διεθνούς τύπου, με πολλές εκτενείς παρουσιάσεις.


Λεπτομερή άρθρα της εφημερίδας “New York Times” είναι αφιερωμένα στην εμπνευσμένη από την Ινδική παράδοση και τις γυναικείες μορφές της Ελληνικής και  Ινδικής μυθολογίας, μουσική της Nana. Η ίδια έχει συνεργαστεί με διεθνώς διακεκριμένους μουσικούς και χορογράφους και έχει παίξει ως σολίστ του σιτάρ με τη “New York City Opera”, καθώς και σε πολλά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου και του  “Montraux Jazz Festival” στην Ελβετία.

 

Η μουσική της δημιουργία είναι ένα μείγμα ethnic και jazz μελωδιών, συνδυάζοντας τους παραδοσιακούς ήχους της ανατολής με δυτικότροπους αυτοσχεδιασμούς.

Εκτός από το ινδικό όργανο σιτάρ, την καλλιτέχνιδα ενδιαφέρουν το τρίχορδο μπουζούκι και το ντιντζεριντού, όργανο των ιθαγενών της Αυστραλίας.

 

Μουσική Πανδαισία σήμερα και αύριο στη «Φαίδρα»


Υπό την αιγίδα της Αίθουσας Τεχνών «Καλλιόπη», Nana Simopoulos θα δώσει σήμερα και αύριο από μία παράσταση στη «Φαίδρα», Μιχ. Λιβανού 13, με τα αγαπημένα της μουσικά όργανα.

Με την Caryn Heilman στα διάφορα κρούστα, νταρ και ταφ και το χορευτικό αυτοσχεδιασμό στους ρυθμούς της συνθέτιδας, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συγχρόνως προβολή από προτζέκτορα.

 

Οι παραστάσεις θα αρχίζουν στις 10:00 το βράδυ με τιμή εισόδου 10 €, στα οποία θα περιλαμβάνεται και η αξία ενός ποτού.

 

Μουσική Διδασκαλία: Η Nana παραδίδει μαθήματα μουσικής για θέατρο και κινηματογράφο σε αμερικάνικα πανεπιστήμια, ενώ με την Caryn Heilman διατηρούν ένα μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, ο οποίος προωθεί, παρουσιάζει και φυσικά διδάσκει μουσικές δραστηριότητες σε παιδιά και εφήβους.

 

Πηγή: Πολίτης