Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των Νομών του Β. Αιγαίου σε ΑΕΙ...

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των Νομών του Β. Αιγαίου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

30

Αυξήθηκαν φέτος οι βάσεις εισαγωγείς σε όλες σχεδόν τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ , με εξαίρεση την Ιατρική . Επίσης με την καθιέρωση του 10 ως βάση εισαγωγής των υποψηφίων παρέμειναν κενές 13.967 θέσεις, κυρίως στα ΤΕΙ και στα ξενόγλωσσα τμήματα των ΑΕΙ .

 

 Κριτική στην κυβέρνηση για πρόχειρη και αποσπασματική ρύθμιση που αφορά τη βάση του 10, άσκησε το ΠΑΣΟΚ . Για αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Παιδείας, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ΚΚΕ και ΣΥΝ.

 

Την παράδοση των προηγούμενων χρόνων συνέχισαν και φέτος οι Νόμοι Λέσβου και Χίου όπου το ποσοστό επιτυχίας ξεπέρασε το 65% φέρνοντας τα νησιά στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, ενώ το ποσοστό επιτυχίας στο νομό Σάμου έφτασε το 55%.

 

Ο περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Στρατής Τζιμής μιλώντας στο σταθμός μας αναφέρθηκε στην επιτυχία των εισαχθέντων τονίζοντας ότι: «τα υψηλά σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο ποσοστά των Νομών Λέσβου και Χίου αποδεικνύουν για ακόμη μια χρονιά ότι η παράδοση των υψηλών επιδόσεων στα νησιά μας συνεχίζεται»

 

Πηγή: ΕΡΑ Β.Αιγαίου