Αρχική Νέα Τοπικά «Μήλον της Εριδος» η Hellenic SeaWays

«Μήλον της Εριδος» η Hellenic SeaWays

8

Στόχο επιθετικής εξαγοράς αποτελεί η Hellenic SeaWays, θυγατρική των Μινωϊκών Γραμμών, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξελίσσεται μια σκληρή παρτίδα σκάκι μεταξύ της ομάδας μειοψηφίας της εταιρείας, που αποτελούν οι εφοπλιστές Βεντούρης και Αγαπητός και οι οποίοι ελέγχουν και άνω του 5% της ανταγωνίστριας εταιρείας ΝΕΛ, και της σημερινής διοίκησης των Μινωϊκών Γραμών που ελέγχει το 33,4% της Ηellenic SeaWays, η οποία αποτελεί το «μήλον της έριδος».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί προσφορά από πλευράς της ΝΕΛ για την απόκτηση της καταστατικής πλειοψηφίας της Hellenic SeaWays, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει απαντήσει η διοίκηση των Μινωϊκών Γραμμών. Να υπενθυμίσουμε ότι οι 2 ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν σκληρό ανταγωνισμό στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, όπου για πολλά χρόνια κυριαρχούσε η ΝΕΛ.

 

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κόντρας που έχει εκδηλωθεί μεταξύ των κ. Βεντούρη και Αγαπητού και της διοίκησης των Μινωϊκών Γραμμών θα διαδραματίσει και ο εφοπλιστής κ. Πάνος Λασκαρίδης που ελέγχει το 20% της Hellenic SeaWays.

 

Στην πρόσφατη συνέλευση της Hellenic SeaWays οι κ. Αγαπητός και Βεντούρης ως μέτοχοι μειοψηφίας κατηγόρησαν τη διοίκηση για ωραιοποίηση των ετήσιων οικονομικών της αποτελεσμάτων και εμφάνιση κερδοφόρου αποτελέσματος αντί για ζημία άνω των 5 εκατ. Συγκεκριμένα, εστίασαν την κριτική τους αφενός στον τρόπο εμφάνισης της λογιστικής υπεραξίας που προέκυψε από την αποτίμηση των πλοίων και αφετέρου στον τρόπο πώλησης μιας σειράς πλοίων της εταιρείας.

 

Λαμβάνοντας μάλιστα τον λόγο, ο κ. Βεντούρης ανέφερε ότι η παραποίηση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων θα έχει επιπτώσεις και στις Μινωικές, επειδή οι τελευταίες επηρεάζονται από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

 

Απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις, η διοίκηση της εταιρείας HSW αναφέρθηκε στη σημαντική βελτίωση όλων των δεικτών αποδοτικότητας του 2005 (αύξηση κύκλου εργασιών 11,4%, αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 87%, σημαντική αύξηση εσόδων ανά μίλι και ανά πελάτη κ.ά.).

Πηγή: Καθημερινή 25/8