Αρχική Νέα Τοπικά “Νέα Αντίληψη” κατά Δημοτικής Αρχής για φιλοξενία ομάδων παίδων στο Αίπος

“Νέα Αντίληψη” κατά Δημοτικής Αρχής για φιλοξενία ομάδων παίδων στο Αίπος

14


   Με αφορμή την επικείμενη φιλοξενία από το Δήμο Χίου των εθνικών ομάδων παίδων Μάλτας, Γεωργίας και Ελλάδας, ο συνδυασμός ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Γιάννης Χαλλιορής, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η φαυλοκρατία και η αδιαφάνεια της πολιτείας της δημοτικής αρχής Μεννή θα καταλαγιάσει, έστω στο παρά πέντε των δημοτικών εκλογών. Ευχόμαστε να μην προκριθεί η απομύζηση του Δήμου, μέχρι της τελικής τους πτώσης.
           Είναι πάγια πρακτική του Δημάρχου Xίου κ. Μεννή, σε ανάλογες περιπτώσεις, να φιλοξενεί καλεσμένους ή τις εκδηλώσεις του Δήμου στις εγκαταστάσεις του Aίπους, αγνοώντας τους δραστηριοποιούμενους επαγγελματίες καταλυμάτων και χώρων εστίασης στα όρια του Δήμου. Είναι επίσης γνωστό ότι, στο παρελθόν, το θέμα είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, εφόσον το ΑΙΠΟΣ αποτελεί ιδιωτική επιχείρηση συγγενικού προσώπου του κ. Μεννή.
          Μπροστά στη θλιβερή αυτή εικόνα, τις αδιαφανείς φιλοξενίες και τα συνεχιζόμενα φαγοπότια, οι επαγγελματίες της Χίου, ξενοδόχοι και εστιάτορες, δικαίως αγανακτούν. Από τη μια καταβάλουν στο Δήμο τέλη ή μισθώματα, αλλά την ίδια ώρα, και σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας, η δημοτική αρχή Μεννή, προκλητικά επιλέγει να συναλλάσεται οικονομικά και να ευνοεί ημετέρους.
               Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κ. Μεννής, για να μην είναι έκθετος στην κοινή γνώμη:
* Τι σκοπιμότητα υπηρετεί το συγκεκριμένο τουρνουά;
* Ποιο όργανο και με ποια διαδικασία αποφάσισε τη διεξαγωγή του;
* Ποιο θα είναι το συνολικό κόστος αυτής της φιλοξενίας;
* Πότε ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ενέργειες του Δημάρχου και έδωσε την έγκρισή του;
* Λήφθηκαν προσφορές, από επιχειρήσεις της πόλης της Χίου, για μία τόσο μεγάλη δαπάνη, πότε και με ποια διαδικασία;
* Ποιους υπηρετεί και ποιους ευνοεί οικονομικά αυτή η επιλογή;
* Ποιο το συνολικό ύψος των δαπανών, για ανάλογες εκδηλώσεις, κατά τη θητεία της παρούσας Δημοτικής αρχής; Ποιο μέρος αυτών των δαπανών κατέληξε στην επιχείρηση ΑΙΠΟΣ;
               Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε ότι η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Χαλλιορής, δεσμεύονται ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τέλος σε αυτές τις προκλήσεις που προσβάλλουν κατάφωρα τους δημότες και διασπαθίζουν το δημοτικό χρήμα.
          Η δημοτική αρχή Μεννή είναι αδρανής, απούσα και ανήμπορη. Τίποτα δεν είναι δυνατό να εμποδίσει την επερχόμενη κατάρρευσή της. Τουλάχιστον, την ύστατη στιγμή ας μην δημιουργούν νέα βάρη και πρόσθετα προβλήματα.